Sticky rice (Klisterris)
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Oprindelsesland : Thailand Indsendt : |
|
|
Kom 500 g. ris i en skål, hæld koldt vand over, til det dækker, og lad det stå i 3 timer.
Hæld vandet fra og skyl risen grundigt i koldt vand.
Læg et stykke rent musselinklæde eller bomuld i den øverste del af en dampkoger og kom risen i.
Læg låg på og damp risen mør i ca. 30 minutter.
Tips: Klisterris er som navnet siger. De spises med fingrene ved at knuge risen sammen i små klumper, der dyppes i en sauce. Klisterris kan også bruges som fyld. Klisterris (Sticky rice) sælges i orientalske fødevareforretninger. |
|
Opskriften er vist 47029 gange,
og udskrevet 259 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Lise - 2021-10-08 16:06:07 Hej, kan man bruge helt almindelige ris, f.eks. basmati, brune, jasmin? Henriette - 2010-05-30 20:40:11 Resultatet bliver bedst hvis de står i blød natten over. Kan sagtens koges i microbølge ovnen, bare husk efter kogning at hælde dem ud i et fladt fad og rør vend dem rundt i ca 10 min med en træske. Pernille - 2010-04-18 13:45:42 Hej, - er der nogen som har en opskrift på sauce til sticky-rice? helena - 2008-09-28 15:33:38 Hej! Ja, du kan lave sticky rice uden at dampe den.. Først kan du lægge dem i blød som beskrevet (så går det hurtigere, men ikke nødvendigt) Du skal have en stor pande/gryde og til 4 personer- 250g ris tager du 1 1/2 liter vand i.(ellers føl dig frem) Rør cirka hvert 10.min. Du kan følge om hvorvidt risene bliver sticky.. hvis ikke tilsæt mere vand eller tag vand fra. Et lækkert tip er at tilsætte kokosmælk i under opkogning og hvidløg, så risene får en skøn smag. :-) Held og lykke! anonym - 2008-07-23 14:25:06 Jeg vil tro du kan komme risene i en gryde, lægge et viskestykke henover gryden og lægge låget ovenpå viskestykket på skrå på gryden. Det må give damp i gryden, men jeg har ikke afprøvet det desværre. Det er da et forsøg værd :) Karen - 2008-01-04 13:35:04 Hej Er der nogen som har et godt tip til hvordan man laver sticky rice uden en damp-koger? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne