Braskartofler

Braskartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Salt
800 g.Kartofler
5 spsk.Smør (eller mild olie)
 Friskkværnet peber
 
Opskrift:
Skyl kartoflerne, lad dem koge tildækket i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem køle af (helst natten over). Så skal de pilles og skæres i tynde skiver.

Tag en pande (ikke tefal, men en pande af støbejern, jern eller stål). Varm halvdelen af fedstoffet op. Fordel kartoffelskiverne i det - det er bedst, hvis der er plads til dem allesammen. Lad dem stege ved middel varme i 10 minutter uden at røre dem. Krydr så med salt og peber, vend alle skiverne og steg dem sprøde i resten af fedtstoffet 5-8 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 40873 gange,
og udskrevet 237 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-17 11:40:14
fantastisk Jysk opskrift.. fedt at du kalder de Braskartofler og ikke brasede kartofler som nok er den rigtige betegnelse :)

  -   2005-01-01 01:01:01
elsker nyre

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at drys lidt sukker ud over kartoflerne ! Så bliver de VIRKELIG sprøde ! Selvom det lyder mærkeligt !