Naanbrød på pande
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sigt mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en stor skål. Lav en fordybning i melet og hæld æg, yoghurt, mælk og olie i.
Pisk ingredienserne godt sammen med en gaffel til de samler sig til en dej. Tilsæt lidt varmt vand hvis dejen er for tør.
Ælt dejen glat og elastisk på et melet bord i ca. 5 minutter.
Form den til en bolle og pak den ind i plastfolie.
Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Del dejen i 12 lige store stykker. Rul hvert emne mellem håndfladerne til en bolle. Læg bollerne på et melet bord og klap dem til flade runde cirkler, ca. 10 cm i diameter. Varm en stor tykbundet pande over middel temperatur. Læg så mange nan i panden som det er plads til af gangen og steg dem lysebrune på hver side. Læg brødene på et fad og server dem varme. De kan holdes varme en stund, men smager allerbedst helt nystegt. |
|
Opskriften er vist 76718 gange,
og udskrevet 1951 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (49 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-03-30 20:38:45 De smager alt for meget af natron og bagepulver Helle - 2012-10-07 13:34:19 Smager rigtig godt, kan eventuelt kryder det med græske krydderier når de er på panden... :D anonym - 2012-03-19 19:38:37 Tak fordi du delte denne opskrift.. det er en livredder ;) Nienna - 2008-05-23 23:41:17 Super dejligt brød. Også velegnet til at lave over bål. Prøv også at komme forskellige krydderier i. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne