Hasselnøddeis og råsyltede danske blommer
Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder Indsendt : Red : |
|
|
Efter nødderne er knækkede, drysses de med 200 g sukker og kommes i et ildfast fad. Stil fadet under grillen i ovnen til sukkeret er karamelliseret. Når de karamelliserede nødder er afkølet, hakkes de groft og vendes i den hjemmelavede vaniljeiscreme.
Pisk de 6 æggeblommer helt lysegule med 100 g sukker. Kog fløden op med en flækket vaniljestang og lad den trække i 10 minutter, før den sies i æggesnapsen. Det hele kommes tilbage i gryden og varmes op under omrøring til det jævner (må endelig ikke koge). Afkøles og indfryses under omrøring, evt. i en sorbetmaskine, hvis man har sådan en. Når isen er blevet halvfrossen- og ikke før - røres de sukkerristede hasselnødder i, og isen fryses færdig. Råsyltede blommer: Blommerne skylles, halveres og stenene fjernes. Sukker, vand og det finthakkede ingefær koges sammen i 10 minutter, til det bliver til en sirupsagtig konsistens. Afkøl og læg blommerne heri og lad dem trække et par timer. Serveres med lidt af lagen til hasselnøddeisen. |
|
Opskriften er vist 13937 gange,
og udskrevet 367 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne