Baskisk bondesuppe

Baskisk bondesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.tørrede hvide bønner
1 stort løg
4 skiverpancetta (ca. 70 g) - eller bacon
1.5 spsk.svine eller gåsefedt
5-600 g.hvidkål
4 fedhvidløg
4 skiverdaggammelt italiensk brød
0.5 spsk.gåsefedt eller olivenolie (evt. halvt af hver)
 vineddike (sherry- eller rødvinseddike)
 
Opskrift:
Skyl og sorter bønnerne. Stil dem til udblødning i rigelig koldt vand i mindst 10 timer. Skær løget i tynde skiver og pancettaen i små terninger og sauter begge dele i fedt i en stor gryde. Snit hvidkålen i meget tynde strimler og læg dem i gryden sammen med de udblødte (afdryppede) bønner, finthakket hvidløg samt salt og peber. Hæld 2 l vand ved og lad det snurre 2 1/2-3 timer, indtil bønnerne er møre. Skær brødet i småstykker og rist dem sprøde og gyldne i olie.

Smag suppen til og server den med lidt vineddike hældt i hver portion.





karakterer:
Opskriften er vist 31293 gange,
og udskrevet 408 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu