Assida (majsgrød)
Hovedingrediens : Mel - Majsmel Oprindelsesland : Afrika Indsendt : |
|
|
Sæt vandet over i en gryde. Tilsæt mel og salt når vandet koger. Rør godt, til blandingen bliver jævn (5-10 min.). Hvis grøden sætter sig fast i bunden af gryden, tilsættes mere vand. Grøden skal være meget tyk.
Det er vigtigt ikke at forveksle majsmel med maizena eller polenta. Polenta kan også bruges, men så skal der tilsættes ekstra vand eller mælk. Maizena kan IKKE bruges til at lave majsgrød af. Kan I ikke lide majsgrød kan den naturligvis byttes ud med cous-cous, bulgur, ris eller kartoffelmos, men så bliver middagen selvfølgelig ikke nær så autentisk. Server linsesovs, Kylling a la Spla eller anden sammenkogt ret dertil. |
|
Opskriften er vist 55662 gange,
og udskrevet 762 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (58 stemmer) |
|
Kommentarer signe - 2012-04-16 18:59:12 1dL majsmel er ca. 50g, så 6dL er altså ca. 300g :) Karsten L Hansen - 2012-03-09 16:21:13 Når nu majsmel sædvanligvis sælges i poser af 500g, ville det være en god hjælp til indkøb at det også nævnes at 6dl majsmel= ?gram. kim - 2011-03-28 15:32:12 smager sindsyg god, der er det jeg har vendtert på hele mit liv. theresa - 2010-06-18 08:30:19 hej jeg hedder theresa. :-) det en god opskrift.. men jeg har utrolig svært ved at lave den. kys. anonym - 2009-12-10 18:38:30 Det hedder også nshima i Zambia :) Jeg var også i Zambia sidste år og siden da har min veninde elsket at lave Nshima. Fordi man kan bruge det til næsten alt :D pamilya - 2007-05-05 10:06:32 assida, fufu,ugali, det har mange navne og spises i store dele i afrika som fx Zambia, Congo, Tanzania, Kenya etcog laves stort set ens. Men det er mwget vigtigt at det er den HVIDE majs man bruger, og den kan undertiden være vanskelig at skaffe herhjemme. Herboende afrikakanere bruger ofte mannagryn og for nyligt er vi også blevet foreslået at bruge semilina. Hvordan dette er har vi desværre endnu ikke efterprøvet.... Johnny Nielsen - 2005-01-01 01:01:01 Har været i Zambia og spist denne lokale ret med nogle små capente fisk og det smager bare fantastisk godt... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne