Hindbærsorbet

Hindbærsorbet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Bær - Hindbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hindbærsorbet, billede 4 Hindbærsorbet, billede 1 Hindbærsorbet, billede 2 Hindbærsorbet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hindbær, friske 1 dl. friske hindbær vejer ca. 60 gram.
1.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2.5 dl. Danskvand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Rengør frugterne godt i lunkent vand. Mix dem sammen.

Hæld sukker og danskvand i en gryde og opvarm til sukkeret lige er smeltet. Afkøl derefter i et koldt vandbad.

Tilsæt frugtmix og bland godt. Stil det i fryseren i 1 time.

Pisk æggehviden med saltet til fast skum og vend det forsigtigt i den halvfrosne masse. Sæt den tilbage i fryseren ca 2 timer.

Tag skålen ud og pisk isen godt igennem et par gange undervejs, så iskrystallerne ikke bliver for store.

Dyp evt. serveringsglassene i lidt vand eller citronsaft og derefter i sukker, så der dannes en frostet kant.

Ske sorbeten op i fire portionsglas. Server straks.





karakterer:
Opskriften er vist 91740 gange,
og udskrevet 2185 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3359 (799 kcal)
KJ pr. Pers. 335 (79 kcal)
Vægt ialt 910 gram
Vægt pr. Pers. 91 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 368 KJ (87 kcal)
Protein 1.1 gram
Fedt 0.7 gram
Kulhydrat 20.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-04-25 14:52:50
kan man bruge alm vand??

  -   2013-01-22 16:15:39
Den kan godt laves dagen før! Meget god, men jeg vil sige, at der er til 6 personer - ikke 10

  -   2012-12-30 20:35:56
Den bliver vores nytårsdessert, glæder mig allerede til at smage den ;)

  -   2012-02-26 13:40:48
Jeg skal til at lave den nu. Jeg glæder mig til at smage den! :-)

  -   2011-10-05 14:28:17
Hvor mange personer er den til :-)

  -   2011-02-18 13:54:56
Kan den laves dagen før?

  -   2010-09-27 20:19:53
Den ser super lækker ud:)den skal jeg prøve en dag...

  -   2010-09-19 13:52:57
Vi brugte en skål til at fryde den ned i, der skulle den have noget længere. Den kan også fryses i et fad, så passer tiden sikkert bedre.

  -   2010-04-10 16:01:57
den bedste hindbæris jeg nogen sinde selv har lavet (det er første gang jeg laver hindbæris)

  -   2007-09-14 14:16:43
Skal det være mineralvand med brus?