Spansk tortilla - Spansk kartoffelomelet
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Spanien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien op i en pande.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Strø 1 tsk. salt på dem og steg dem 8-10 minutter i olien. Vend dem under stegningen. Tilsæt finthakket løg og og peberfrugt i små tern og fortsæt stegningen ca. 10 minutter til, indtil kartoflerne er møre og gulbrune. Kom det hele op i en sigte, så evt. overflødigt fedtstof kan løbe af. Pisk æggene sammen og tilsæt 1 tsk. salt. Varm 3 spsk. olie op på panden (kan bruge af det overskydende olie fra kartoflerne). Hæld æggemassen på og fordel kartoflerne over. Steg æggemassen, til den er fast og gylden i bunden. Tips: I de forskellige regioner i Spanien tilsættes ofte - efter tradition - en eller anden form for pølse i skiver sammen med kartoflerne. |
|
Opskriften er vist 108959 gange,
og udskrevet 1973 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (162 stemmer) |
|
Kommentarer Pia - 2009-01-31 15:08:28 Det er heller ikke ualmindeligt, at der kommes skinke i. Ikke den vi kender fra pizzaerne i Danmark, men seranoskinke i små tern. eriguldfeldt - 2007-10-05 16:03:27 Det er absolut den rigtige måde at lave tortilla på, sådan vil den altid smage bedst lisasibilio - 2005-01-01 01:01:01 Fint, endelig en tortillaopskrift, hvor kartoflerne ikke koges men steges. Og hvor de varme kartofler kommer i æggemassen, inden den hældes på panden. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne