Valnøddelagkage
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Fryseegnet : Bunde og den sammenlagte kage er fryseegnet. Indsendt : Red : |
|
|
Bunde:
Mal valnødderne i mandelkværn eller blender. Pisk de hele æg og sukkeret skummende. Vend de malede valnødder, mel, kartoffelmel og bagepulver i med let hånd. Bland forsigtig dejen. Fordel dejen i tre velsmurte lagkageforme, ca. 22 cm i diameter, og bag bundene i 10-12 min. ved 200 grader. Lad dem svale lidt i formen, før de forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kolde. Mokkacreme: Udblød husblasen i kold vand. Bring fløde 13% i kog. Pisk æggeblommer, sukker, kaffepulver og kakao sammen. Pisk lidt af den kogende fløde i og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen blive kold, rør af og til i den, så den ikke trækker skind. Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme. Læg bundene sammen med cremen. Rør flormelis og kaffe til glasur og glaser den øverste bund. Sprøjt flødeskum rundt i kanten og pynt med halve valnøddekerner. |
|
Opskriften er vist 21662 gange,
og udskrevet 486 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Enar - 2007-12-14 12:55:53 opskrift mangler hvor meget mel skal være i bunde AK - 2007-10-26 19:05:39 Jeg har bagt dem med 2 spsk mel. De blev perfekte Anja - 2005-01-01 01:01:01 Jeg synes det er et problem, at der ikke nævnes i ingredienslisten, hvor meget mel der skal i bunde-dejen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne