Indiske kødboller

Indiske kødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
450 g.fårefars
1 løg
1 fedhvidløg
1.5 tsk.karry
1 spsk.kartoffelmel
 
 Sauce:
1 spsk.solsikkeolie
1 fedhvidløg, finthakket
1 løg, finthakket
2 tsk.karry
400 g.konserverede, knuste tomater
4 spsk.vand
 
 Garnering:
 korianderblade eller bredbladet persille
 
Opskrift:
Pil løget og hak det fint. Pil og pres hvidløgsfeddet. Bland kødet med løg, karry, hvidløg og kartoffelmel til en smidig fars.

Del farsen i 16 lige store dele og form dem til kødboller. Det er lettere at trille kødbollerne, hvis man først fugter hænderne med lidt koldt vand.

Bring en gryde halvt fyldt med letsaltet vand i kog. Læg kødbollerne i vandet ved hjælp af en hulske. Lad dem simre ved svag varme i 10 min.

Lav saucen imens:
Opvarm olien i en stor gryde. Steg hvidløg, løg og karry i ca. 1 min. Tilsæt knuste tomater og 4 spsk. vand.

Tag forsigtigt kødbollerne op og bland dem forsigtigt i saucen.

Garner med skyllet, grofthakket koriander eller bladpersille.





karakterer:
Opskriften er vist 21940 gange,
og udskrevet 301 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-05-29 01:23:52
Smager rigtig godt