Valnøddesnaps
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Snaps Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
|
|
Valnødderne skæres ud i kvarte både og tilsættes 1 flaske snaps. Snapsen skal nu trække 4 – 6 måneder, hvorefter valnødderne filtreres fra.
Ventetiden kan bruges til at nyde det farveskift der sker med valnøddesnapsen. Efter et par dage, er snapsen svagt lysegrøn, det grønne forstærkes i en kort periode, hvorefter snapsen bliver grumset gråsort, for til sidst at ende med den smukkeste mørke maghoni farve. Tips: Grønne valnødder, er bedst midt i august måned. |
|
Opskriften er vist 43078 gange,
og udskrevet 814 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.1 (40 stemmer) |
|
Kommentarer lis jersie - 2019-05-24 12:44:52 Hej. Kan man ikke bruge valnøddekerner uden skal? jensen - 2014-07-31 16:49:10 jeg har en valnød snaps fra sept2013jeg har lige filtreret den og den er stadig sort .hvad kan jeg gøre jeg har tyndet den til 1dl valdnøde og 6dl.klar Brøndum Jette - 2011-07-04 07:50:55 Læg mærke til, at valnødderne i år er længere fremme end normalt, så jeg lavede min snaps igår den 3. juli, og valnødderne var mege flotte indeni. Held og lykke. Jette Eigil - 2010-10-24 14:16:42 Min valnøddesnaps bliver en anelse grumset, hvilket giver et uskønt indtryk, når man serverer. Hvordan filtrerer man? Det er mit indtryk, at kaffefiltre ødelægger smagen. Jeg har i øvrigt haft held med at stikke en stilk malurt ned til valnødden. Den blev næsten som en kælen damelikør ... Kenneth - 2009-07-31 09:09:29 Jeg er førstegangs brygger og jeg må sige at farveskiftet er fantastisk, den har stået nu i 3 dage og jeg glæder mig meget til den er drikke klar. Tusind tak for opskriften. anonym - 2008-11-06 19:32:00 hvis nødderne når at blive modne så er det vigtigt at de der tynde "vægge" i nødden fjernes da den er besk og ikke god i snapsen. Valnødde bjesk kan ikke trække FOR længe, det bliver bare bedre jo mere tålmodighed man har. Efter 6 år skulle man have noget af det fineste, dog har jeg ikke haft held til at opbevare mit så længe ls - 2008-11-05 22:42:18 husk at man altid kan udskifte snapsen med en vodka. det bliver det ringere af.....gælder i øvrigt alle krydderurtesnapse.... Bente - 2008-10-02 19:43:27 kan man også bruge skallerne, når man nu er kommet ind i sep og skallen er hård, eller skal man kun tage kernerne? mvh Bente Anders - 2008-08-30 12:25:46 Nogen gode tips til beholdere at blande i? Blander i bare i en alm. flaske m. skruelåg eller hur? Kim - 2008-07-03 15:37:55 Jo, Birthe, det blev rigtig , rigtig godt. Og det gør bestemt ikke noget at man venter med at drikke den. Men det er godt svært. Som første gangs brygger, kan det ikke blive bedre. Birthe - 2008-06-23 16:34:50 Med hensyn til "smutteren", så ville jeg da bare prøve, det skal nok blive godt. Kim - 2007-12-19 10:48:56 Jeg havde glemt det med valnødder. De har trukket i 14 måneder. Hvad siger andres erfaringer med den slags "smuttere"?? andre - 2007-09-21 10:11:48 det smager pidse godt Per - 2007-08-01 19:53:10 Jeg brugte en stor flaske vinsprit/snaps 75 cl. Marie - 2007-07-20 09:32:24 Jeg takker mange gange for opskriften og tipset om hvornår valnødder skal plukkes. Vi har det flotteste store valnøddetræ, og ville nu prøve opskriften. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne