Farseret aubergine på tyrkisk
Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer Oprindelsesland : Tyrkiet Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
|
|
Skær stilken af de skyllede auberginer, flæk dem på langs og tag så meget af frugtkødet ud, at der bliver ca. 1/2 cm tyk skal tilbage. Frugtkødet skæres i ganske små terninger. Løgene pilles og hakkes fint. Hvidløgsfeddene pilles og presses. Tomaterne hakkes groft.
Svits auberginekød, løg og hvidløg i olie. Tilsæt de hakkede tomater og lad derefter blandingen blive næsten helt kold, hvorefter den blandes med det hakkede kød og den kogte ris. Smag farsen til med salt, peber og friske krydderurter og rør til sidst de hakkede pinje kerner i. Fyld denne blanding i de udhulede auberginer, som lægges i et ovnfast fad eller en lille bradepande med lidt olie i bunden. Drys farsen med lidt rasp eller reven ost. Dryp med lidt olie og sæt auberginerne i en 200 grader C varm ovn i ca. 1 time. Hvis auberginerne kommer til at virke for tørre i løbet af stegetiden, må de dryppes med lidt mere olie. |
|
Opskriften er vist 30148 gange,
og udskrevet 1052 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Lena - 2013-08-28 11:04:45 Rigtig lækker og nem ret. Bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den :-) anonym - 2010-09-02 08:45:01 denne her ret er utrolig lækker, og blir endnu bedre hvis man servere den men med hvidløgs youghurt over... mums :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne