Coq au Vin

Coq au Vin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Hane

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt af : StinaEP

Indsendt :      Red :
Coq au Vin, billede 4 Coq au Vin, billede 1 Coq au Vin, billede 2 Coq au Vin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1700 g.frisk bornholmerhane
150 g.bacon i tern
8 dl.rødvin
 cognac
200 g.små brune champignoner
200 g.skalotteløg
2 fedhvidløg
 hvedemel
 olivenolie
 
 suppevisk af et laurbærblad en kvist rosmarin og timian nogle persillestilke
 
 et lille drys Muskatnød, friskrevet
 salt
 peber
 
Opskrift:
Rengør hanen, og skær ham i mindre stykker. Giv indmaden til katten, eller kom det med i retten, men tag det op før servering. Drys stykkerne med salt og peber, og vend dem i mel.

Rens champignonerne og pil løgene. Afhængigt af størrelse skæres disse i halve eller kvarte.

Brun baconen i en stor gryde i dens eget fedt, og kom derefter champignonerne og løgene i. Giv det et par minutter, og fisk det op igen, med lad fedtstoffet blive i gryden.

Tilsæt evt. lidt olivenolie. Brun hanestykkerne gyldne hele vejen rundt, ca. et kvarter.

Gryden tages så af kogepladen, og VÆK fra en tændt emhætte, hæld lidt cognac over og flambér. Lad flammerne gå ud af sig selv. Tilsæt så rødvinen sammen med suppevisken og hvidløgene. Lad det simre i en halv time, og kom så bacon, løg og champignonerne tilbage i gryden. Lad det stå og småkoge i en times tid. Tag så suppevisken og evt. indmad op, og derefter hanestykkerne og grøntsagerne, og kog så sovsen ind ved kraftig varme.

Servér i et fad, eller i gryden. Drys med grofthakket persille. Giv ris og lækkert nybagt fransk flutes til.

Tips:

Kylling kan sagtens bruges i stedet for hane.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Coq au vin

karakterer:
Opskriften er vist 61119 gange,
og udskrevet 2908 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-09-07 14:26:00
Når du bruger almindelig kylling, kan kogetiden forkortes til ½ time! Kyllingen har i modsætning til hanen nemlig ikke vokset sig sej. Hvis du koger kyllingen 1½ time, bliver den meget tør.

  -   2011-01-28 18:14:01
Man serverer selvfølelig kartofelmos til og ikke mere end rigelig smør,

  -   2009-08-18 13:33:28
Det tager godt nok noget tid, men den smager rigtig godt. Jeg kom altså også en lille smule fløde i. Jeg kunne heller ikke finde en hane, så det blev med en majskylling.Tror dog ikke at det gør nogen forskel. Alt i alt en dejlig ret jeg regner med at lave igen en gang.

  -   2009-03-24 23:26:11
Kyllingestykkerne bør brunes af i et lag men i kortere tid.

  -   2007-02-13 12:16:51
Total verdensklasse. tager lidt tid, men meget nem at lave. Husk lidt fløde når den simrer til sidst. Klasse !!

  -   2005-01-01 01:01:01
Kom lidt fløde i, hvie i ikke er fedtforskrækket

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er rigtig dejlig, jeg flamberer dog ikke.

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan sgtens bruge almindelige løg og hvide champignons, det skal bare skæres i mindre stykker. Men det er vigtigt at bruge en god vin, "papvin" kan bestemt ikke anbefales!

  -   2005-01-01 01:01:01
Vær ikke bange for at bruge en god rødvin, det gør blot retten så meget bedre!

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at tilsætte en lille dusk løvstikke. Opskriften her er meget tro mod den originale.

  -   2005-01-01 01:01:01
Det var jo faktisk nemt! Meget populær hos mine gæster. Brugte dog kylling, men den smagte alligevel fantastisk.