Brusebadsboller

Brusebadsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brusebadsboller, billede 4 Brusebadsboller, billede 1 Brusebadsboller, billede 2 Brusebadsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 gram Gær, frisk
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Speltmel, fuldkorn 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
350 gram Speltmel, sigtet 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Koldt vand, gær, salt, sukker og mel røres sammen til en blød dej. Den sættes i køleskabet i en skål med låg natten over eller i mindst 6 timer.

Bollerne sættes på en smurt bageplade med to skeer eller med hænderne, der evt. er dyppet i vand.

Pladen sættes i ovnen med det samme ved 230 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte. De smager pragtfuldt, og her får man rigtigt den gode spelt smag frem.

Man kan vælge at bruge hele dejen på én gang eller i flere portioner. En deltager fra et bagekursus har fortalt, at hun har bagt af den samme dej i en hel uge.

Tips:

Til den, der gerne vil have friske boller hver morgen i en fart. En blød dej giver flade, men saftige boller. Er dejen fastere, bliver bollerne højere men knap så saftige. Boller af en blød dej bages godt igennem, da de ellers kan blive klæge.





karakterer:
Opskriften er vist 159938 gange,
og udskrevet 4380 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (65 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8361 (1990 kcal)
KJ pr. stk. 522 (124 kcal)
Vægt ialt 1113 gram
Vægt pr. stk. 69 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 751 KJ (178 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 35.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-03-20 18:26:48
Prøv at køre dejen på røremaskinen i ca ti min til dejen slipper skålen (skålen skal næsten se ren ud, når du kigger ned i den). Trick fra bagekursus hos Claus Meyer.

  -   2011-06-10 10:23:47
Virkelig lækre boller og super nemme at lave, hvad mere kan man ønske sig :) efter jeg fandt den her opskrift bager jeg mega mange brusebadsboller, for hvad er mere lækkert en nybagte boller om morgen.

  -   2010-01-14 07:31:49
Sigtet spelt og groft spelt kan findes i både kvickly og super best :)

  -   2009-07-22 15:23:19
i opskriften skrives der om blød dej giver saftigere boller. hvordan laver jeg dejen blød eller for den sags skyld fast

  -   2009-07-22 12:34:19
Hvis man har sukkersyge er det godt at bytte rundt på melet 350g speltmel fuldkorn.250g speltmel sigtet

  -   2009-02-19 12:59:59
Man kan bruge dejen op til en hel uge, hvis man vel at mærke ikke har brugt den inden ;o) Lav evt. en stor portion dej den ene aften og bag en pladefuld nybagte boller hver morgen i flere dage derefter. Man kan desuden eksperimentere med forskellige typer mel (hvedemel, sigtemel, fuldkornshvedemel, grahamsmel m.v.) og havregryn alt efter hvad man har i skabet.

  -   2009-02-12 07:06:50
Det er nok at bage bollerne 12-15 minutter.

  -   2008-06-11 13:47:38
Jeg har købt speltmel i Superbedst, fandt først bagefter ud af at speltmel er med alle skaldele, og hvis man skal have fint mel som hvedemelet skal det være sigtet speltmel.

  -   2008-03-30 15:35:03
Du skal benytte graham speltmel og sigtet speltmel. Det fås oftest som økologisk i bla. Super Brugsen.

  -   2008-03-27 14:16:27
opskriften på brusebadsboller kommer fra Aurion bageriet i Hjørring. Står på deres hjemmeside

  -   2008-03-10 19:15:07
hos min købmand findes der kun sigtet speltmel,og speltflager. der står at der skal speltmel OG sigtet speltmel i. hvor finder jeg speltmel???

  -   2007-09-17 12:12:26
Der står i opskriften at man kan bage af den samme dej hele ugen.. Er der nogen der ved hvordan det fungerer?

  -   2007-04-09 16:03:16
Hved ikke om jeg har gjort noget galt men skal de være helt flade(klat kage lign)?

  -   2007-03-03 14:52:51
Prøv også at putte valnødder eller solsikkefrø i, endnu bedre..........

  -   2007-02-10 15:55:04
brusebadsboller skal være noget du kan lave lige så hurtigt som at tage et brusebad

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes det her er vildt gode boller!!!!!!!!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Der skal kun 5 g gær i fordi bollerne skal hæve natten over...

  -   2005-01-01 01:01:01
5 gram gær......ikk så smart hva?