Anne Larsens Æbleboller
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt af : Husmoderen Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æblerne befries for kernehus, men skrælles ikke.
De reives groft.
Gæren opløses i det lunkne vand, salt og sukker røres i, de øvrige ingredienser tilsættes og det hele æltes godt igennem. Efterhæver 30 minutter- eller til dejen har fået dobbelt størrelse. Bages 20-25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 163844 gange,
og udskrevet 8062 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (132 stemmer) |
|
Kommentarer Karina Alfrida - 2016-05-01 10:18:38 Klart de bedste boller til dato. Til info skal dejen være klistret og våd, når den kommer i ovnen. Hos mig blev de ihvertfald perfekte. Lisa - 2013-11-03 16:02:41 Ved at undgå vand og nøjes med saften fra de revne æbler, er det ikke nødvendig at tilføje mere mel. Dejen bliver lind og slipper let. Sofie - 2012-03-23 18:05:36 Jeg brugte ca. 1 kg. mel og dejen var stadig fedtet, så jeg formede bollerne i skålen med et par spiseskeer. Tilsatte 2 tsk. kanel og bollerne blev fantastiske! Stine M. - 2012-01-07 08:29:05 Okay boller, men meget tunge i det. Min egen grundopskrift på boller er langt bedre.. Så frem over vil jeg helt sikkert vælge at tilsætte æble til den frem for at bage disse! stine - 2011-09-16 18:10:30 utrolig klæbrig dej - der skal meget mere mel i! Men ellers fine boller :) Hestemennesket - 2011-08-10 16:34:54 Dét der er ikke bagværk. Det er kunst! KÆFT de smager godt... vil aldrig lave andet end at bage den her opskrift. mig - 2011-06-19 10:32:06 uhh tror jeg vil lave dem :) anonym - 2010-12-02 20:42:30 De var rigtig lækre! Jeg brugte frugtkød fra en saftpresser, tilføjede lidt kanel og rosiner, og så smagte de bare mums! mig - 2010-10-27 19:35:04 hvor ser de lækre ud Stine - 2010-02-15 21:59:48 Æbleboller smager så dejligt at man nærmest ikke kan lade vær med hele tiden at lave dem. De skal bare prøves!! specailt gode til en kold vinterdag, de er bare så hyggelige og gode. Tips: De smager super godt med lidt kanel ;-) Rebecca - 2009-10-08 17:32:38 De smager meget godt det er de bedste boller jeg har smagt anonym - 2009-03-20 20:03:13 hold da kaje de er gode, havde ingen havregryn så brugte rugkernemel line - 2008-12-19 18:33:54 de er bare så gode. har længe kigget efter en rigtigt god bolle opskrift og det må man sige denne er.. genialt med lidt kanel i !:) k-pigen - 2008-10-23 19:06:41 elsker demmm ..... ummmi de er gode.. prøv og putte en klat leverposteg i midten af bollen.. giver en god smag,,, Yulan(: - 2008-10-12 20:32:55 Vi er igang med at lave dem. -Vi har tilsat en del mere mel, end derstår: der er jo meget saft i æbler, og gulerødder hvis man tilsætter det. Derfor er dejen stadig lidt slatten i det, efter al melen! Vi har presset al saften ud, fra det ene æble, og tilsat en gulerod. De står til hævning nu!:-) anonym - 2008-09-28 15:40:28 tilsæt lidt ekstra mel. 1 reven gulerod og 1 tsk kanel. Christina - 2008-09-10 18:06:29 Nejj, sikker nogle gode boller, og især med kanel. Tror aldrig jeg vil bage andre :-) Helle - 2008-08-13 12:42:55 Super lækre boller, kan varmt anbefales :-)) Joan - 2008-04-15 08:07:48 Dejlige boller, smager godt og er friske. Har ikke tilsat æg, da vores søn er allergisk. I stedet for har jeg tilsat 2 spsk. raspolie og brugt minimælk i stedet for vand. Christina - 2008-01-07 12:23:39 Super lækre. Ungerne er vilde med dem!!! anonym - 2007-10-29 11:16:07 Anne Larsens æbleboller Lulle - 2007-10-28 19:29:27 Jeg brugte også en del mere mel. Udover kanel og rosiner, tilføjede jeg også nogle hakkede nødder - Rigtig lækkert! Jeg lod dejen hæve 1 time og efterhæve ½ time. Smagte super! Astrid - 2007-10-14 12:13:07 smager fantastisk Til Spanien - 2007-09-26 00:46:01 Det lyder som om dejen skal hæve inden bollerne formes... Spanien - 2007-09-17 08:21:54 Skal dejen hæve før bollerne formes ellers er de 30 min. hævning efter formning? Camilla - 2007-08-11 17:41:01 Ser gode ud. Tror jeg laver dem her i aften. (: Hanne - 2007-03-08 00:39:10 fantastiske! Prøv med gulerødder og en knivspids kardemomme. holder 100.. Hanne - 2007-03-08 00:38:03 har aldrig smagt bedre boller. , tilsæt gulerødder og kardemommer...guf! Elisabeth - 2007-01-29 13:41:04 Super gode og nemme at lave - Brugte dog noget mere mel end i opskriften Pernille Sørensen - 2005-01-01 01:01:01 Det var nogle gode Boller Dagplejeren - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode boller. Børnene elsker dem. Rører dem også sammen i skålen og former dem i rigeligt mel. Derfor kun fingrene i dem en gang. En fordel i mit job!! Mette - 2005-01-01 01:01:01 rigtig lækre.. skal helt sikkert prøves. De bliver et hit! - er gode med kanel i. Lillian - 2005-01-01 01:01:01 Jeg var ikke så imponeret... De var ret syrlige... Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg fik 25 boller ud af denne portion, 90-100 g. Tina - 2005-01-01 01:01:01 Absolut et hit. Rørte dem sammen i skålen og formede dem i rigeligt mel og fik de flotteste boller! Mariposa - 2005-01-01 01:01:01 Jeg brugte ca. 800g mel og 2½ dl havregryn og tilsatte også 2 revne gulerødder. Karin - - 2005-01-01 01:01:01 Jeg bager boller med tranebær , det kan også blandes med æbler. Æbler, rosiner med kanel er også godt. Det er kun fantasien der sætter grænser. Tina - 2005-01-01 01:01:01 Gode boller, men meget fedtet og dermed svære at forme pænt. Jeg gav dem knap 20 min. i ovnen. Tina - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode. bagte dem til mødregruppen og alle sku have opskriften med hjem. Mine børns ynlings boller. Brugte 2 gulerødder + kanel og det er et hit.!! Johanne - 2005-01-01 01:01:01 Bagte dem med rent speltmel og fik de bedste boller! Mums mums! Rikke - 2005-01-01 01:01:01 Lækre fedtfattige boller! Kan helt sikkert anbefales!! Regn dog med, at der skal bruges lidt mere mel end angivet i opskriften, og jeg har forlænget hævetiden til en time... men tilsæt kanel og reven gulerødder, og bollerne bliver et hit! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne