Hybenchutney

Hybenchutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Chutney - Chutneyer

Hovedingrediens : Bær - Hyben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2.5 dl.tørret hyben frø fjernet eller 5 dl. frisk hyben frø fjernet
5 dl.cidereddike eller vineddike
250 g.rosiner
750 g.madlavningsæbler skrællede og kernehus fjernet og hakket
2 tsk.stødt ingefær
0.75 tsk.cayennepeber
1 tsk.stødt kryddernellike
1 fedhvidløg hakket
250 g.brun sukker
0.3 dl.frisk citronsaft
0.3 dl.frisk appelsinsaft usødet
0.5 tsk.reven appelsinskal
 
Opskrift:
Fjern frøene fra hybenerne. Læg hybenerne, rosiner og æbler i blød i eddike aftnen før.

Efter iblødsætningen, hældes hybenerne sammen med de øvrige ingredienser i en stor tykbundet kasserolle. Bring det til kogepunktet over stærk varme, reducer varmen og småkog under konstant omrøring til det tykner. Lad det køle af.

Hæld det i rene tørre glas og luk tæt til, og opbevar det koldt mindst en måned før brug.





karakterer:
Opskriften er vist 29565 gange,
og udskrevet 676 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-07-30 15:01:46
Skal opskriften forstås sådan, at der skal bruges 1/3 dl citron- og 1/3 dl appelsinsaft, eller skal det være 3 dl af hver? Vil være yderst taknemlig for hurtig svar, da jeg er i gang med at lave chutneyen :-)

  -   2009-09-06 19:15:42
Hvor køber man kryddernelliker? Jeg har brugt hele, måske lidt dumt! Næste gang vil jeg nok bruge stødt nelliker! Glæder mig til om en måned. Tror det bliver mega lækkert...