Sushi med ris
Indsendt : Red : |
|
|
Bland vasket ris med 2 ½ kop vand i en gryde.
Lad det stå i 30 min.
Tilsæt konbu og kog op ved høj varme.
Dæk med låg og skru ned for varmen.
Lad det simre i 10 min indtil risen har absorberet al vandet.
Skru ned for varmen til laveste blus. Lad det simre i 5 min.
Tag risen af blusset og lad det stå i 5 min.
Hæld risen over og tilsæt eddiken, og rør med skærebevægelse med en træske.
Retten spises afkølet.
Den kan stå i stuetemp. i ca. 5 timer før servering.
|
|
Opskriften er vist 51000 gange,
og udskrevet 550 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (72 stemmer) |
|
Kommentarer Mads Bjørn Georg Jensen - 2016-06-20 19:08:56 Hvordan sørger man for at rulle sushirullerne helt stramt, så de ikke bliver for tykke? Den seje kok - 2013-01-29 17:20:10 Det er ikke så godt min kæreste lavede det og fulgte opskriften og den var hel vild dårlig lise - 2012-10-09 00:51:23 OBS: Der er gluten i Soya. Så spar den sushikokken:-) - 2011-09-14 10:13:46 Haha, jeg faldt også over navnet, som der står længere nede betyder sushi marineret ris, så navnet er ris med marineret ris. Wasabi skal heller ikke spise rent men en lille klump efter smag skal røres ud i soyaen. Super opskrift men jeg ville nu bare nøjes med at bruge eddiken, salt, sukker, et halvt æble, en halv citron og en halv lime også lad det stå og trække natten over, du behøver heller ikke at bruge de japanske ris, kan du ikke skaffe andet kan jeg anbefale jasmin ris som et godt alternativ:-) anonym - 2010-08-20 22:31:05 wasavi er også stærk for mig. soya er god. Emma - 2009-09-16 09:36:03 jeg elsker bare sushi den er bare god MIG SELV!! - 2009-08-24 17:46:26 min veninde på 14 laver det helt selv, så det behøver faktisk slet ikke være så svært, som folk går og siger. ELSKER sushi! wasabi er bare lidt for stærkt til mig, men kan man bruge noget andet, der er knapt så stærkt? :D Lee Wong - 2009-06-03 16:39:01 Du behøver ikke nødvendigvis bruge japanske ris. Der findes ca. 4000 ris sorter at vælge i mellem. De alm. små runde ris der i Danmark anvendes til risengrød kan bruges. Husk at Sushi spises med fingrene og lægges i munden med "oversiden" ned mod tungen for smagen. Ikke som jeg har set danskere gøre. De kæmper med spisepinde som IKKE skal anvendes her iflg. Kejseren. Lang historie - men læs selv om emnet. Kaiichi - 2009-03-11 20:20:39 *ahem* Sushi er andet og mere end rå fisk og ris. Sushi betyder eddikemarineret ris, og dermed siger din overskrift at det er ris med... mere ris :) Men ellers, godt arbejde, elsker sushi *mums* Især Agurkeruller ^w^ Ronja - 2009-02-16 00:51:26 Superkokken, ej du må da være gal, Sushi er ikke fra USA så vil da fraråde BBQ osv, jeg holder på at maden bør smage som oprindelseslandet har tiltænkt det, ellers er det pludselig noget helt andet man får lavet jo. Super Kokken - 2008-06-05 09:02:52 sikke en dejlig ret men måske kunne den godt mangle noget: kardemomme, vanilje og nogle kryderurter og noget barbeque sushi elskeren :) - 2008-02-18 16:30:31 nøj.. jeg eksker bare sushi. og den er opskrift er mega god. annabanana<3 - 2007-11-20 16:41:14 (glemte at sige at der skal rulles nori tang uden om. også skal det skæres i skiver på ca. 1 cm. tykkelse ;-) annabanana<3 - 2007-11-20 16:38:43 det smager godt hvis man ruller lidt strimler rå laks el. tun i, sammen med en strimmel agurk og gulerod :-) også lidt soya! smager vildt godt og er vær at prøve<3 chilly - 2005-01-01 01:01:01 mums lækkert Mia - 2005-01-01 01:01:01 Sushi er skidegodt linus - 2005-01-01 01:01:01 det er min yndlingsret |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne