Lun salat med grønne linser

Lun salat med grønne linser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Portioner

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Bælgplanter - Grønne linser

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 dl.grønne linser fra Puy (ca. 150 g)
1 l.vand
1 tsk.groft salt
 
50 g.smør
3 porrer i tynde skrå ringe (ca. 200 g)
1 gul peberfrugt i korte strimler (ca. 125 g.)
1 rød peberfrugt i korte strimler (ca. 125 g.)
0.5 dl.japansk soya
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
100 g.pastaost
 
 Kan serveres til:
400 g.stegt kød fx flanksteak hakkebøffer lammekoteletter eller skinkeculotte - og dertil 240 g groft brød.
 
Opskrift:
Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte. Bring vand, salt og linser i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld linserne til afdrypning i en sigte. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrer og peberfrugter i ca. 2 min. Vend de kogte linser i og svits i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og tilsæt soyasauce, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen:
Anret den lune salat på portionstallerkener. Kom lidt sky over salaten, drys med ost og server straks. Server evt. resten af skyen i en skål ved siden af.

Tips:

Den lune salat med grønne linser egner sig glimrende som vegetarret til 3 personer.





karakterer:
Opskriften er vist 24798 gange,
og udskrevet 739 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-04 07:58:56
Uhm - rigtig god, nem og hurtig hverdagsret. Fin som hovedret, mætter godt. Vi har prøvet at tilføje hvidløg og chili og undlade ost. Det kunne vi godt lide.

  -   2009-11-07 01:29:28
Hvad er pastaost?

  -   2009-02-12 15:07:50
Smager rigtig godt som tilbehør - men husk soyaen.