Ostriche all’italiana (Bagte østers med hvidløg)

Ostriche all’italiana (Bagte østers med hvidløg), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Skaldyr - Østers

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 spsk.Smør
150 g.franskbrødskrummer
1 tsk.finthakket hvidløg
2 spsk.Finthakket frisk persille
2 dusin friske østers – taget ud af deres skaller (skægget fjernet efter sag)
3 spsk.Reven parmesan
 lidt ekstra smør til brug ved gratineringen
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 210 grader.

Vælg et ovnfast fad eller ildfast serveringsfad, der er stort nok til at rumme østerserne i et lag. Smør fadet.

I en stor gryde lader de 2 spsk. Smør bruse af, hælder de friske franskbrødskrummer ved sammen med hvidløget og vend dem i smørret i 2-3 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Hæld den finthakkede persille ved, bland det hele og spred ca. Halvdelen af denne masse ud i det smurte fad, læg østerserne over i et lag og bland derefter resten af franskbrødskrummerne med den revne ost og hæld denne blanding over dem. Sæt små smørklatter på toppen.

Bag rette på øverste rist i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil brødkrummen er gylden og saften i fadet koger.

Serveres med det samme, enten som en hovedret eller som en del af en antipasto.





karakterer:
Opskriften er vist 16038 gange,
og udskrevet 680 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-02 14:00:59
Kan også laves som portionsanretninger med 1 østers til hver portion. Da fyldes de i linseforme / muffinsforme og bages ca. 12-15 min

  -   2007-12-30 11:17:57
bliver østers i skalerne