Polenta (Majspolenta)
Hovedingrediens : Mel - Majsmel Oprindelsesland : Italien Indsendt : |
|
|
I en tykbundet gryde bringer de det saltede vand i kog.
Hæld majsmelet langsomt i det kogende vand under stadig omrøring og uden at vandet går af kog.
Når alt melet er iblandet og det har dannet en jævn grød, skruer de ned for varmen og lader det småsnurre i 20 – 30 minutter, til det har dannet en masse så fast, at skeen kan stå alene i midten.
Polenta kan serveres, som den er med en eller anden ledsager, smør og ost eller med en tomatsauce, men dette er en lidt trist affære. En bedre mulighed er at hælde polentaen op, f.eks. i en flad kageform, bradepande eller lignende og smør den ud til et lag på et par cm. Tykkelse. Lad polentaen afkøle, og nu kan de skære den i terninger eller bjælker og herfra kan den gå videre i tilberedningen, bagt i friture eller varme og serveret med forskellige saucer. |
|
Opskriften er vist 22335 gange,
og udskrevet 340 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Conny - 2011-05-01 01:59:01 Det er alt for meget majsmel der skal i. Bring en halv liter vand i kog, og drys majsmelet i samtidig med at du pisker. På et tidspunkt vil det føles tyk nok og kan hældes op på et stykke bagepapir som er foldet i fire ender så ikke det render ud. Husk at tilføje forskellige krydderier i vandet som du kan lide - hvidløg, parika, chilli, spidskommen eller hvad du har lyst til, så smager de meget bedre når de bliver skåret i brede strimler og steget i olie/smør blandingen (lidt). Polenta kan også spises kold til frokost. Der er en masse proteiner i, og godt for helbredet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne