Bonde rugbrød med rå, revne kartofler (Amo)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
Kartoflerne vaskes og skrabes.
Rives på et råkostjern.
Øl, kærnemælk og vand blandes sammen og lunes til det er håndvarmt (37 grader). Gæren opløses heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er ensartet. Stilles til hævning på et lunt sted ca. 45 minutter, tildækket. Dejen slås sammen og deles i 3 lige store dele. Formes til kugler og derefter til aflange brød, som lægges i smurte 2 liters forme. Brødene prikkes med en gaffel. Efterhæver på et lunt sted, tildækket til dejen når op til kanten af formene, ca. 30 minutter. Brødene pensles med vand. Bages på grillristen i bunden af ovnen ved 180 grader i ca. 1 time og 30 minutter. |
|
Opskriften er vist 36669 gange,
og udskrevet 1068 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Jørgen Arsen - 2023-11-10 09:42:56 Kan det virkelig passe, at der skal bruges 2000 g (2 kg ) rugmel 🤔🤔 Hanne - 2011-07-06 16:18:09 Hej Grethe ja du kan sagtens bruge alm. øl det gør jeg, jeg bor også hernede og har fundet en mørk øl den gør brødet noget bedre den hedder Negro og er fra Mercadona :). anonym - 2010-10-11 15:34:30 kan komme gulerødder i også gibsak - 2009-01-15 17:07:14 Kan man her bruge almindelig øl, da maltøl og hvidtøl ikke findes i Spanien. hvor vi bor Venlig hilsen, Grethe Møller |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne