Indonesisk gratineret kylling
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Indonesien Indsendt af : Else Samuelsen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skindet tages af kyllingen og kødet skæres i mundstykke størrelser og lægges i smurt ovnfast fad.
Bananerne skæret i skiver og peberfrugten i små tern og lægges ovenpå kyllingen.
Fløden piskes til let skum og tilsættes sambal oelek, mango chutney og presset hvidløg samt karry og smages til med lidt salt. Sættes i 225 grader C varm oven i 20-25 min. Serveres med løse ris, helst vilde ris. Tips: Sådan som retten tilberedes kan børn godt være med, det er kun hvis man putter mere karry, mango chutney eller sambal oelek, at det bliver for stærkt. |
|
Opskriften er vist 31005 gange,
og udskrevet 548 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (21 stemmer) |
|
Kommentarer JP - 2024-02-09 14:17:06 Hvis man vil øge sovse mængden - så bland flere af krydderierne i noget kokosmælk og hæld over kyllingen - inden flødeskummet. Rikke - 2008-09-06 09:50:44 Jeg brugte rød karry istedet for samba oelek. Blev super god - men en god ide, at lave mere sauce. Allan - 2008-01-17 17:37:29 Det ER en rigtig god idé at øge alle ingedienser i flødeskummet (forholdsmæssigt) for at få mere af den lækre sauce der dannes. Der kan med fordel tilføjes 1 (skrællet) squash i tern ovenpå kyllingen (der iøvrigt også kan erstattes af 600 gr. kalkunbryst)og som tilbehør kan peanuts og flutes varmt anbefales. Og så vil jeg give rette 10 min mere i ovnen. Janne - 2005-01-01 01:01:01 Mums, den her ret er bare lækker og syndig. Den skal prøves! anonym - 2005-01-01 01:01:01 dette er en herlig ret man kan få lyst til at spise den hele tiden |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne