Bløde havre-nødde boller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Indsendt af : Zita Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog grynene op med 2 dl vand og tag dem af varmen efter 3-4 min. Hæld blandingen op i dejskålen.
Tilsæt resten af vandet smag til med salt og sukker eller sirup.
Når blandingen er fingervarm tilsættes smuldret gær og halvdelen af melet piskes i skålen
Lad blandingen stå ca. 45 minutter.
Ælt derefter dejen færdig med nødderne og det mel den kan tage. Den må gerne være temmelig lind. Form den straks til boller og lad dem efterhæve 45 min. et lunt sted. Lige inden de bages pensles de med sammenpisket æg. Bages ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 14 min. Tips: Havren og den særlige hæveteknik gør at bollerne er lige så gode næste morgen hvis man bager dem om aftenen. |
|
Opskriften er vist 61663 gange,
og udskrevet 2130 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (30 stemmer) |
|
Kommentarer hej - 2012-01-27 09:07:26 hvad mener i når der står 2 gange 250 g. hvedemel? louise. - 2011-06-14 21:49:37 det med melet kender jeg alt for godt hjemmefra, men min mor siger at det kan have noget at gøre med hvornår melet er malet, for det kan godt være "tyndere" nogle tider på året :) anonym - 2010-10-03 17:38:40 Super gode boller! - Mel-mængden passer, HVIS man lige husker at der står 250g mel 2 GANGE = 500g mel (: 10 tal! Karen - 2008-12-07 15:23:54 yummie, de er virkelig gode! vi elsker dem!! jeg bruger solsikkekerner i stedet for nødder--lækkert! Portionen giver 12 boller. Jeg bruger ca. 320 g mel i alt, 125 g ved første æltning, resten ved anden. et flot 9-tal! Kisrvør - 2007-10-11 09:02:15 Hvis man læser opskriften, så er det de 250 g man skal bruge i første omgang og derefter ælte det med så meget mel den kan tage. Jeg kan godt se at man kskal være en øve bollebager for at vide hvad det betyder......anyway.....det er nogle kanon boller UHMMM mary - 2007-09-28 09:34:01 hvor mange stk. bliver der ud af denne portion? anonym - 2007-05-16 11:37:12 Til 3 dl væske plejer man at bruge ca. 500 g mel Helene - 2007-02-28 07:51:35 Gode boller, nemme at lave, men helt enig i, at 250 g mel er for lidt. Jeg kom 250 g i inden første hævning, og da jeg skulle ælte igen tilførte jeg en hel del ekstra mel til dejen havde en passende konsistens til at forme boller af. lbb - 2005-01-01 01:01:01 der er opgivet alt for lidt mel , mine blev af samme grund flade og hævede meget lidt. Kunne blive gode boller hvis den korrekte mængde mel tilføjes. johannes - 2005-01-01 01:01:01 det er ok boller kan også sagtens gå uden nødder Tine - 2005-01-01 01:01:01 Det er de bedste boller jeg nogen sinde har bagt, og det er rigtigt som der stå de er bløde dagen efter. De skal have et 10. tal anonym - 2005-01-01 01:01:01 Bollerne blev helt ok, men jeg brugte altså mere end dobbelt så meget mel som der står... pine - 2005-01-01 01:01:01 jeg kommer femkornsblanding i istedet for nødder og så er de sgu godt nok suveræne de boller....også dagen efter ;o) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne