Østrigsk kartoffelsalat

Østrigsk kartoffelsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Kartoffelsalat

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :      Red :
Østrigsk kartoffelsalat, billede 4 Østrigsk kartoffelsalat, billede 1 Østrigsk kartoffelsalat, billede 2 Østrigsk kartoffelsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kogte kolde kartofler
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
  Dressing:
1 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1.5 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 tsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rens og skær forårsløg og porrer i skiver.

Skær de kogte kolde kartofler i skiver eller tern. Bland kartofler, porrer og forårsløg. Tilsæt finthakket hvidløg og fintklippet purløg.

Rør dressingen sammen og hæld den over den lune kartoffelsalat.

Salaten kan laves klar dagen før.

Tips:

Passer til:
kød- og fjerkræretter eller grillet kød





karakterer:
Opskriften er vist 31172 gange,
og udskrevet 747 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4278 (1018 kcal)
KJ pr. Pers. 1069 (254 kcal)
Vægt ialt 1294 gram
Vægt pr. Pers. 323 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 330 KJ (78 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 2.0 gram
Kulhydrat 14.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu