Rød kartoffelsalat nicoise

Rød kartoffelsalat nicoise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

SalaterRet : Salater - Kartoffelsalat

Hovedingrediens : Rodfrugter - Røde kartofler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.små røde kartofler skåret i både
7.5 dl.romainesalat i strimler
3 tomater skåret i både
1 lille rødløg skåret i tynde skiver
 ansjoser til pynt (kan udelades)
2 spsk.hvidvinseddike
0.25 tsk.friskkværnet sort peber
250 g.grønne bønner skåret i 5 cm. stykker
4 hårdkogte æg skåret i både
185 g.dåsetun afdryppet og delt i flager
1.25 dl.sorte oliven i olie
2 spsk.dijonsennep
2 spsk.små kapers
0.75 dl.ekstra jomfruolivenolie
 
Opskrift:
Bring kartoflerne i kog med så meget vand at de er dækket i en gryde over kraftig varme. Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 12 minutter. Tilsæt de grønne bønner, lad dem simre i endnu 3 minutter, eller til grønsagerne er møre. Hæld vandet fra.

Læg den strimlet salat på et stort fad. Fordel kartoffelbåde, grønne bønner, æg, tomater, tun, løg, oliven og om ønsket ansjoser ovenpå.

Bland dijonsennep, eddike, kapers og peber i en lille skål. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, indtil blandingen er fuldkommen jævn.

Vend salaten i dressingen umiddelbart inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 14333 gange,
og udskrevet 244 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-07-07 19:59:24
Vær opmærksom på om det er en stærk sennep. I så fald skal der kun 1 spsk med.