Babaganoush

Babaganoush, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer

Oprindelsesland : Arabien

ArabienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 spsk.olivenolie
2 løg (hakkede)
2 Selleri-stilke hakkede (valgfrit)
0.5 rød peberfrugt hakket for at give farve
1 aubergine (skåret i firkanter ca. 2 cm)
2 fedhvidløg snittet eller presset
0.5 tsk.stødt kommen + et lille drys hele kommen
0.5 tsk.stødt korienader
0.25 spsk.knust tørret chilipeber
 Salt
1 spsk.Tahini (sesampasta - kan købes i invandrebutikker.)
0.5-1 citron Saft herfra
1 håndfuld persille
 Frisk koriander og/eller forårsløg eller purløg
 Sorte oliven
 
 Pynt:
 citronskiver
 
Opskrift:
Ingredienserne uden fast størrelse, skal tilføjes så det passer din smag og er endvidere afhængig af størrelsen på auberginen. Prøv retten uden selleri og peberfrugt første gang og så kan du bagefter beslutter om du ønsker at anvende det næste gang.

Steg løg (og selleri og peberfrugt) på panden indtil de bliver gyldne (jeg gør det altid i en wok). Tilsæt aubergine og hvidløg. Rør godt rundt og tilsæt krydderierne (bortset fra salt), rør igen og lad det simre ved meget lav varme. Det kan evt. være godt at tilsætte lidt vand og lade det fordampe. Steg indtil alt er meget mørt. Hold hele tiden øje med ingredienserne. Det må godt blive lidt brunt, men det er vigtigt at man rører så det ikke bliver brændt. Hvis det virker lidt tørt så tilsæt et par spiseskefulde væske af gangen (jeg bruger grønsagsbouillon, men vand kan sikkert også bruges) Tilsæt salt, tahnine og citronsaft. Hæld det hele i en foodprocessor og giv den et par omgange, eller brug et kartoffelmos-jern. Det skal helst være lidt klumpet. Hvis det bliver til en fin moset masse, smager det det ikke godt. Tilsæt de grønne grøntsager og blend kort tid i foodprocessoren, så det bliver hakket groft. Farven på retten er ikke specielt smuk, så jeg pynter altid retten med citronskiver, lidt grønt og sorte oliven.

Server med pitabrød skåret i kvarte eller brug mini-pitabrød. Det er fingermad eller god forret inden en ret med karry.





karakterer:
Opskriften er vist 43405 gange,
og udskrevet 536 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-28 20:36:25
Jeg brugte spidskommen, det fungerede fint. Tror det er der, der menes her :)

  -   2012-02-28 20:34:34
Det smagte rigtig godt og var ikke kompliceret, synes jeg. Men jeg bagte altså auberginen på 200 grader i ca. 40 min. Så det kan man også, hvis det er..

  -   2011-03-10 20:41:49
Kommen?? Mon ikke der menes spidskommen?

  -   2010-05-13 11:38:47
jeg kan ikke lide det....

  -   2005-01-01 01:01:01
Den mager rigtig godt, men er lidt indviklet..