Vildsvineragout af skank

Vildsvineragout af skank, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvineskank

Ukendt oprindelseslandKilde : Lunebjerggård

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.vildsvineskank skåret i store stykker
5 dl.god italiensk rødvin
2-3 laurbærblade
 nogle kviste frisk rosmarin
 nogle kviste Salvie, frisk
2-3 fedhvidløg
1 gulerod skåret i tern
2 røde løg pillet og skåret i kvarte
6 spsk.olivenolie
 salt
 peber
3 dl.frisk tomatsovs
1 glasrødvin
 
 Karamelliserede ferskner
3 store ferskner
0.5 flaskeVin Santo el. sød hvidvin (Vin Santo er en dyr sød hvidvin fra Toscana eller Trentino)
0.5 citron saft heraf
50 g.brun farin
 
Opskrift:
Tag en stor skål, der ikke må være af aluminium, læg kødstykkerne ned i den og hæld vinen over. Tilsæt laurbærblade, rosmarin, salvie, hvidløg, gulerod og løg. Læg låg på og lad den stå køligt, gerne i køleskabet, i et døgn, så smagen fra krydderierne bedre kan trænge ind i kødet.

Næste dag opvarmes olien i en stor gryde uden plastikhåndtag (gryden skal kunne gå i ovnen). Brun kødet i gryden på alle sider ved stærk varme. Drys med salt og peber og hæld vinmarinaden fra den foregående dag ved. Rør tomatsovsen i, og slut af med et ekstra glas rødvin. Læg låg på igen og stil gryden i en forvarmet ovn ved 180°, til kødet er mørt - det tager 2-2½ time.

Tag laurbærbladene op og server vildsvineragouten med grønsager stegt i olivenolie og ferskner karamelliseret i sød vin og brun farin.

Karamelliserede ferskner: Skyl fersknerne, halver dem og fjern stenene. Blancher dem i kogende vand og pocher dem derefter i sød vin, f.eks. Vin Santo, citronsaften og brun farin. Lad dem simre for svag varme, til de er bløde.





karakterer:
Opskriften er vist 20500 gange,
og udskrevet 440 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu