Flamsk vildsvinestuvning
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinebov Kilde : Lunebjerggård Indsendt : Red : |
|
|
Bring fond/bouillon i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der kun er 1 dl tilbage. Stil til side.
Tør porrerne grundigt med køkkenrulle, skær dem i mindre stykker og læg dem til side. Ovnen varmes op til 200°. Vildsvinekødet skæres i 5x5 cm stykker og drysses med salt og peber. Hæld melet i en kraftig plastikpose sammen med kødstykkerne og ryst posen grundigt, så alle kødstykkerne bliver dækket af mel. Tag kødet ud af posen og ryst overskydende mel af. Opvarm olien i en lille gryde og sautér kødet i flere portioner - til det bliver brunt. Kødet stilles til side. Evt. fedt fjernes fra olien og porrer samt løg lægges i gryden. Sautér ved svag til jævn varme indtil grønsagerne er møre (de må ikke blive brune). Hæld halvdelen af porre/løg-blandingen (lad dem dryppe af i gryden) over i en større stegegryde. Tilføj halvdelen af vildsvineterningerne, dernæst endnu et lag porrer/løg og til sidst resten af kødet. Hæld 1 fl. øl i porre/løg-gryden fra før og bring i kog. Fjern evt. urenheder og hæld indholdet op i stegegryden. Den anden øl og den indkogte fond/bouillon hældes også i. Læg låg på stegegryden og sæt den i ovnen i 2 timer eller til kødet er meget mørt og sovsen blevet tyk. Smag til med salt og peber. Serveres med kartoffelmos eller æggenudler. |
|
Opskriften er vist 14910 gange,
og udskrevet 397 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne