Marineret vildsvinetyksteg
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinetyksteg Kilde : Lunebjerggård Indsendt : |
|
|
Start med marinaden: Sauter gulerod, løg og selleri i halvdelen af olien, til de er bløde men ikke brune. Tilsæt vin, vineddike, bouquet garni, enebær og og peberkorn og bring lagen i kog. Lad den simre, til grønsagerne er møre, 15-20 minutter. Tilsæt resten af olien og lad marinaden køle helt af (ellers bliver kødet surt i smagen).
Mariner kødet 1-2 døgn i køleskabet. Kødet lægges i et ovnfast fad eller en lille bradepande. Marinaden hældes ved, og kødet sættes i ovnen ved 160°. Steger ca. 1½ time - eller til stegetermometeret viser 72°. Kødet tages ud af ovnen og hviler tildækket i 10-15 minutter. Kødet er færdigt, når kødtemperaturen når op på 75°. Men kødet hviler, sies marinaden og koges ind til sauce. Jævnes med Maizena. Et alternativ er at tage laurbærbladene fra og blende resten af marinaden, som dernæst koges ind til sauce. |
|
Opskriften er vist 14064 gange,
og udskrevet 232 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne