Vildsvinefilet med glaserede kastanjer i kartoffelpuré
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvineryg Kilde : Tviskloster Indsendt : Red : |
|
|
Hvis fileten ikke er skåret fra rygstykket, gøres det først. Hug benet i passende stykker og brun det i gryden. Kom vand på sammen med de snittede, rengjorte urter. Lad det koge op og fjern evt. skum. Koges ind til en kraftig fond.
Skær den afpudsede vildsvinefilet i ca. 24 skiver, som drysses med salt/peber og steges gyldenbrune på en pande i lidt smør - ca. 1 minut på hver side. Skiverne stilles derefter til afkøling. Skæl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand. Efter kogning dampes kartoflerne fri for væde, moses til fin puré og røres med 2 æggeblommer og lidt smør. Det hele smages til med salt, peber og evt. lidt reven muskatnød og sættes til afkøling. De rengjorte kastanjer sættes over i en gryde med lidt smør, 1 tsk. salt og ½ tsk. sukker. Lad det hele riste let. Kom en god bouillon/fond over og lad kastanjerne koge møre under låg. Når kastanjerne er færdige, koges skyen i gryden ind, til den er tyk som sirup. Kastanjerne vendes heri. Smages evt. igen til med salt og sukker. Med en sprøjtepose m. "stjernetud" sprøjtes kartoffelpureen rundt på kanten af de afkølede stykker vildsvinefilet, som bages i ovn ved 225° i 15-20 min. De halve æbler pocheres i vand tilsat lidt sukker og saften fra ½ citron. Når æblerne er møre, tages de op. Tyttebær eller rønnebær vendes i lun honning og fyldes i de halve æbler. Anret de glaserede kastanjer på et fad med vildsvinefileterne og de halve æbler. Den godt indkogte fond smages til med salt og peber og serveres som sauce. |
|
Opskriften er vist 13120 gange,
og udskrevet 309 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne