Farseret vildsvineryg med abrikoser og pinjekerner
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvineryg Kilde : Lunebjerggård Indsendt : Red : |
|
|
Med en skarp kniv skæres en lomme, hvor kødet er tykkest, på langs af den halve ryg. Hvis der bruges en dobbelt (hel) ryg, skæres én lomme så tæt på rygbenet som muligt.
Farsen røres sammen af æble, sukker, citronsaft, abrikoser, pinjekerner, 50 ml æble cider, salvie og timian. Lommen drysses indvendigt med salt og peber og farsen fyldes i. Luk lommen med bomuldssnor og/eller kødnåle. Ryggen lægges på en rist i en lille bradepande og drysses med salt og peber. Steges i ovn ved 160°, ca. 20 minutter for hver 500 g, eller til et stegetermometer viser 70°. Tages ud af ovnen og hviler tildækket (m. alufolie) i 10 minutter, før der skæres for. Stegeskyen sies over i en gryde, evt. fedt skummes af og resten af æble cideren, bouillon/fond og vineddike hældes i. Koges op, og maizena - rørt ud i 2 spsk. koldt vand - røres i. Koges ind til passende konsistens. Sær evt. fileten fra rygbenene i køkkenet og skær stegen i skiver ved bordet. |
|
Opskriften er vist 13500 gange,
og udskrevet 552 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne