Farseret vildsvineryg med abrikoser og pinjekerner

Farseret vildsvineryg med abrikoser og pinjekerner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvineryg

Ukendt oprindelseslandKilde : Lunebjerggård

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.vildsvineryg
1 stort æble skrællet og skåret i små terninger
1 tsk.sukker
1 tsk.citronsaft
1.25 dl.tørrede abrikoser finthakkede
0.75 dl.pinjekerner finthakkede
3 dl.æble cider
0.5 tsk.tørret salvie
0.5 tsk.tørret timian
 Salt
 peber
1.25 dl.hønsebouillon eller fond
1 tsk.rød vineddike
1 spsk.maizena
 
Opskrift:
Med en skarp kniv skæres en lomme, hvor kødet er tykkest, på langs af den halve ryg. Hvis der bruges en dobbelt (hel) ryg, skæres én lomme så tæt på rygbenet som muligt.

Farsen røres sammen af æble, sukker, citronsaft, abrikoser, pinjekerner, 50 ml æble cider, salvie og timian. Lommen drysses indvendigt med salt og peber og farsen fyldes i. Luk lommen med bomuldssnor og/eller kødnåle.

Ryggen lægges på en rist i en lille bradepande og drysses med salt og peber. Steges i ovn ved 160°, ca. 20 minutter for hver 500 g, eller til et stegetermometer viser 70°.

Tages ud af ovnen og hviler tildækket (m. alufolie) i 10 minutter, før der skæres for.

Stegeskyen sies over i en gryde, evt. fedt skummes af og resten af æble cideren, bouillon/fond og vineddike hældes i. Koges op, og maizena - rørt ud i 2 spsk. koldt vand - røres i. Koges ind til passende konsistens.

Sær evt. fileten fra rygbenene i køkkenet og skær stegen i skiver ved bordet.





karakterer:
Opskriften er vist 13500 gange,
og udskrevet 552 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu