Vildsvinekølle
Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Køllen skylles og duppes tør.
Enebærrene og allehånde knuses i en morter, blandes med salt, peber og timian, og køllen gnides med den blanding. Ovnen forvarmes til 220 grader C. alm. ovn. Suppeviskene gøres i stand og vaskes, løgene pilles. Alt skæres i store tern. Benene vaskes, det klarede smør skæres i små stykker. Alle disse ingredienser lægges i en bradepande. Bradepanden sættes i ovnen (nederst). Køllen lægges på risten derover og steges i ca. 45 minutter ved 220 grader C. alm. ovn. Røget spæk skæres i tynde skiver lægges på køllen, som steges videre i ca. 2 timer ved 180 grader C. alm. ovn. Undervejs hældes der engang imellem lidt vand i bradepanden. Temperaturen i køllen kontrolleres med et kødtermometer. Temperaturen i midten af køllen skal være 72°. Køllen tages ud af ovnen og trækker uden indpakning mens at saucen laves. Sauce: Stegefonden bringes i kog med vand og rødvin, hvorefter fonden hældes igennem en sigte ned i en gryde og bringes i kog med fløden og jævnes med smørbolle. Smages til med salt og peber. Serveres med kartofler, det kunne være pommes frites, ovnbagte kartoffelbåde, rissoles eller en bagt kartoffel. stegte grønsager |
|
Opskriften er vist 118562 gange,
og udskrevet 3870 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Erik aus nøffel - 2021-05-15 07:56:46 Fin opskrift, husk stegetermometer |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne