Vildsvinekølle

Vildsvinekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vildsvinekølle, billede 4 Vildsvinekølle, billede 1 Vildsvinekølle, billede 2 Vildsvinekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3500 gvildsvinekølle med ben
 
 Krydderblanding:
8 enebær
6 hel allehånde
 salt
 peber
1 tsk.timian, tørret
 
 Braiserunderlag:
1 porre
2 løg
 Persille, frisk
 timian, frisk
 laurbærblad
 
30 g.klaret smør
150 g.røget spæk
 
 Sauce:
5 dl.kraftig rødvin
1.5 dl.fløde
 
 Smørbolle:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Køllen skylles og duppes tør.
Enebærrene og allehånde knuses i en morter, blandes med salt, peber og timian, og køllen gnides med den blanding. Ovnen forvarmes til 220 grader C. alm. ovn.

Suppeviskene gøres i stand og vaskes, løgene pilles. Alt skæres i store tern. Benene vaskes, det klarede smør skæres i små stykker. Alle disse ingredienser lægges i en bradepande. Bradepanden sættes i ovnen (nederst). Køllen lægges på risten derover og steges i ca. 45 minutter ved 220 grader C. alm. ovn.

Røget spæk skæres i tynde skiver lægges på køllen, som steges videre i ca. 2 timer ved 180 grader C. alm. ovn.
Undervejs hældes der engang imellem lidt vand i bradepanden. Temperaturen i køllen kontrolleres med et kødtermometer. Temperaturen i midten af køllen skal være 72°.

Køllen tages ud af ovnen og trækker uden indpakning mens at saucen laves.

Sauce:
Stegefonden bringes i kog med vand og rødvin, hvorefter fonden hældes igennem en sigte ned i en gryde og bringes i kog med fløden og jævnes med smørbolle. Smages til med salt og peber.

Serveres med kartofler, det kunne være pommes frites, ovnbagte kartoffelbåde, rissoles eller en bagt kartoffel.

stegte grønsager





karakterer:
Opskriften er vist 117958 gange,
og udskrevet 3849 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-05-15 07:56:46
Fin opskrift, husk stegetermometer