Brændnællesuppe
Hovedingrediens : Grøntsager - Brændenælder Indsendt : Red : |
|
|
Lidt om brændenældesuppe
Suppe af brændenælder kan smage rigtig lækkert. Især hvis brændenælderne er unge nye skud. Derfor egner denne suppe sig til at blive spist om foråret. De første brændenælde-skud titter allerede frem i marts og april. (Brændenælderne kan også bruges senere – men det skal være før de blomstrer. Man bruger da kun toppen med de øverste 3-4 bladpar).
Som du ved brænder brændenælder noget så forbandet, hvis man rører ved dem. Hele planten er beklædt med små hår – og det er dem der brænder på huden. Beskyt dig med handsker og lange ærmer. Hvis du alligevel bliver brændt, hjælper det at smøre lidt spyt på det lille sted. Hvad skal du bruge Handsker eller plastikposer til at tage på hænderne Kurv eller plasticpose til brændenælderne Find et godt sted med brændenælder. Tag handsker på og ærmerne godt ned over armene. Pluk de nye skud og blade og læg dem i kurven. Når I kommer hjem, skyller I brændenælderne og piller de små blade af stilkene. Hak brændenælderne fint. Hak løget fint. Kom evt. også et lille finthakket fed hvidløg i. Brændenælde blandes med det finthakkede løg og svitses i olien. Vand og bouillon terningerne hældes over blandingen. Suppen koges i ca. 10 minutter. I kan servere suppen med flute og hvidløgssmør. Tips: Brændenældesuppe smager ekstra godt ude i skoven. Hvis I skal lave det der, må I finde en bålplads, hvor I må tænde bål – og medbringe en stor sort gryde, en grydeske og skåle og skeer. Tid 1-2 timer til at samle brændenælder, koge suppe og spise den. |
|
Opskriften er vist 20767 gange,
og udskrevet 403 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Rune - 2014-05-02 21:15:58 Det kan varmt anbefales at koge 4-5 kartofler med i suppen. Suppen kan herefter blendes. Smager super serveret med et kogt æg og et drys bacon. Miiq... - 2009-04-26 15:35:05 hvor mange personer er den beregnet tl?? bihte - 2007-07-15 15:38:18 den er rigtig god og næm at lave og børnene kan hjælpe. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne