Påskekage med butterdej

Påskekage med butterdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Butterdej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
400 g.butterdej
2 tsk.sukker
25 g.mandler, smuttede og groft hakkede
 
 Creme:
2 dl.stærk kaffe
1 spsk.hvedemel
2 spsk.sukker
1 æggeblomme
2 dl.piskefløde, pisket til flødeskum
 
 Pynt:
 Små kulørte sukkeræg
 
Opskrift:
Butterdej i plader lægges i en stabel. Den rulles ud til en cirkel med cirka 30 cm. i diameter. Lad den hvile i 20 min. ellers trækker den sig meget sammen under bagning. Læg dejen på bagepapir på en ovnplade. Prik den med en gaffel.

Drys med sukker og mandler. Bag midt i en forvarmet ovn 225 grader i 20-25 min, til den er gylden, sprød og hævet flot op. Afkøles på rist.

Mens dejen hviler og bages koges cremen i en lille kasserolle. Pisk ingredienserne sammen undtagen fløden. Sæt kasserollen over jævn varme og giv cremen et langsomt opkog under stadig omrøring. Kog 1 min, for at fjerne melsmagen. Fjern kasserollen fra varmen. Afkøl cremen, rør i den af og til, så der ikke dannes skind.

Pisk fløden og vend den i cremen.

Flæk butterdejsbunden i 2 lag. Læg cremen imellem. Pynt med kulørte sukkeræg

Tips:

Både butterdejsbunde og creme kan laves i forvejen. Kagen lægges sammen lige inden servering, ellers bliver bundene bløde.





karakterer:
Opskriften er vist 13141 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu