Jordbærislagkage

Jordbærislagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Frugt - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Zita A

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
6 digestive kiks
3 plader Daim
75 g.smør
 
 Is:
500 g.let frossen jordbær (de skal være let frosne en times tid i fryseren er passende)
150 g.flormelis
5 dl.fløde
4 Æggeblommer, pasteuriseret
1 vaniljestang
 
 Pynt:
 Friske jordbær i kvarte og lidt flødeskum
 
Opskrift:
Kom ingredienserne til bunden i en foodprocessor og miks det sammen. For en springform med plastfolie tryk dejbunden ud heri og stil den i køleskabet.

Miks jordbær og 100 gr. af flormelissen i en foodprocessor til det er helt jævnt. Pisk æggeblommerne med resten af flormelissen og vanilje til det er cremet. Pisk fløden til skum og vend det i æggemassen. Tag 1/3 fra og vend jordbærrene i resten af skummet. Hæld jordbærskum i formen og fordel den hvide ismasse over det gør ikke noget at de to slags ismasser blander sig lidt. Dæk isen til og frys den.

Tag iskagen ud af formen fjern folien og stil iskagen på et fad. Pynt med flødeskum og jordbær.





karakterer:
Opskriften er vist 18009 gange,
og udskrevet 525 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-07 23:45:19
Det var godt nok en mildt sagt MEGET rodet opskrift. Bunden var på ingen måde sprød. Jeg vil nærmere kalde den hård som granit. MANGE TAK for at jeg lige fik ødelagt en kniv på at prøve at skære i den...

  -   2008-08-21 21:34:08
Kan isen serveres direkte fra fryseren eller skal den stå og tø lidt?