Grillet flæskesteg 02
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : sprillen Indsendt : Red : |
Fotograf: Jytte |
|
Start med at tænde kuglegrillen op.
Det er vigtigt at man lægger kullene ude i siden af grillen.
Et styk flæskesteg krydres med salt og peber. Stik evt. et stegetermometer i stegen og læg den i en foliebakke der sættes i grillen. Sørg for at bakken står lige og tilsætte vand så det når godt op om stegen. Læg låget på og lad den stege i ca. 1½ - 2 timer, alt efter størrelsen på stegen eller til stegetermometeret viser 65-68 grader. Smager stadig som flæskesteg men har bare lige det fantastiske islæt af grill. |
|
Opskriften er vist 129190 gange,
og udskrevet 5445 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (94 stemmer) |
|
Kommentarer Anita - 2012-08-28 19:05:56 2012-08 Rigtig god opskrift , kom dog ikke vnd ved stegen, med satte en foliebakke under stegen med vand. Husk at gnide saltet godt ind i kødet. Dennis - 2011-03-23 18:37:12 Generelt er det en god ide, at flytte låget på kuglegrillen, så der kommer en sprække på et par centimeter. Det hæver temperaturen så sværen bliver sprød. Prøv det. Men kun de sidste 15 minutter af stegetiden. anders - 2008-05-18 18:47:43 ja det er godt men hvordan skal grillen stå skal låget være åbent eller lukket eller hvad og hvilke kul skal det være morten andersen - 2007-06-21 23:32:15 hvorfor skal stegen koges. jeg ved godt man gjorde det førhen. men det var for at bløde sværen op. mit råd, undgå vandet, tilsæt evt, vand til sidst for at spæde stegeskyen op så du har til sovs Eddieb - 2005-01-01 01:01:01 Den skal have 2 timer hvor temraturen kommer op på 70-80 grader... så er den færdig.. cmo - 2005-01-01 01:01:01 Stegen og sværen bliver helt fantastisk. Stegetiden skal nok forlænges lidt ved en steg på 2-2½ kg. Læg mær til sværens farve. Evt. sæt et stegetermomeret i stegen. Om vinteren kan stegetiden forlænges? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne