Tranebærsovs med grønne peberkorn og cognac

Tranebærsovs med grønne peberkorn og cognac, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : Bær - Tranebær

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :     

Ingredienser:
50 g.smør
4 løg
175 g.tranebær
1 tsk.syltede grønne peberkorn
1.5 dl.friskpresset appelsinsaft
25 g.sukker
2-3 spsk.cognac
 salt
 peber
 
Opskrift:
Først pilles løgene og skæres i tynde skiver. Smelt smørret og lad løgringene stege til de er bløde og gyldne. Tilsæt tranebær, peberkorn og appelsinsaft og lad det hele småkoge i 4-5 minutter, indtil bærrene brister. Kom så sukkeret i og rør rundt, og efter et par minutter cognac'en. Smag til med salt og peber.

Tips:

Denne originale engelske opskrift, der da den kom frem i 1995 mangedoblede efterspørgslen på tranebær, er perfekt til så forskellige ting som berberi-andebryst, stegt kalvelever eller torskefileter.





karakterer:
Opskriften er vist 13159 gange,
og udskrevet 348 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk, fresk ,stærk, balancér den fede andesmag