Urtefladbrød
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Indsendt : Red : |
|
|
Lun mælken, rør gæren i og bland olie, salt og mel i. Det æltes og hæver min. en halv time. Dejen kan eventuelt laves i forvejen og medbringes i en plasticpose, der ikke er "pustet helt op" placeret inde i en anden pose, så dejen kan hæve uden at sprænge poserne. Dejen slås ned. Urterne hakkes groft og kommes i dejen. Dejen æltes til meget flade, runde brød (som kan være på panden) og steges i meget lidt olie på pande over trangia eller bål. Drys først med lidt mel - så hænger brødene ikke fast.
|
|
Opskriften er vist 35021 gange,
og udskrevet 1495 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Karin Ravn - 2007-05-23 20:23:38 Når vjeg laver disse brød - kalder vi dem "mavebrød", fordi vi tager lidt af dejen og lægger den i plastikposer - hvorefter børnene får posen ind på maven. Børnene løber rundt og bliver varme - og brødet hæver ved denne naturlige varme. Børnene elsker det og det er en god måde for børn at forstå gærens proces. Hanne Larsen - 2005-01-01 01:01:01 jeg blandede først de 4 dl mel i, så 150 g skvalderkål, og blandede så mel i til dejen var OK det blev ialt 7 dl. De blev rigtig gode |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne