Grønkålssuppe 02
Hovedingrediens : Kål - Grønkål Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Famm. Vendt Indsendt : Red : |
|
|
Benene saltes godt aftenen før og skylles grundigt i ca. 3 hold vand. Tildækkes med vand og koges i 1½-2h. Når vandet koger skummes og porrervisken og bouillon tilsættes. Byggryn skal koge med de sidste 45 minutter.
Benene tages op og tildækkes så de holder varmen. Kartoflerne (skrællet og skåret i kvarte) tilsættes og koger med i ca. 15-20 min. - tilsæt evt. salt. Porrerringe tilsættes ca. 10 min før kartoflerne er færdige. Til sidst tilsættes den hakkede grønkål som skal koge ca. 1-2 minutter. Suppen serveres sammen med benene og evt. rugbrød. Der serveres isvand og evt. snaps til. Tips: Mange ødelægger grønkålens fine smag med dominerende grønsager som f.eks. gulerødder (der har en kedelig sødlig smag) eller selleri. Portugiserne har en beslægtet ret, "Caldo Verde", som også kan anbefales. |
|
Opskriften er vist 36857 gange,
og udskrevet 591 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-01-15 11:25:56 må man opvarme grønkålssuppe Georg - 2008-11-22 14:18:06 Byggryn er gryn af kornsorten byg, det vil sige groft formalet eller valset byg. Byg er den konsort, som man bruger til at lave malt og øl af. Per - 2008-11-01 07:31:32 Porrevisk er poretoppene som du binder sammen med en snor og som koger med men kasseres inden servering ellen lohmeier - 2008-10-14 14:22:31 Jag undrar vad porrevisk är för något och vad är byggryn. JAg ville så gärna försöka grönkålsopa som min mormor alltid bjöd på. Jag har mina rötter i Århus i Danmark. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne