Sommerbuk kølle med sommerens grønsager
Hovedingrediens : Rådyr - Sommerbuk Indsendt : Red : |
|
|
En kølle udbenes og krydres med friskkværnet salt, peber og lidt knust enebær.
Brun køllen i en gryde og steg den færdig i en forvarmet ovn ved ca. 200 grader i ca. 50 min. Hvis stegetermometret viser 72 grader så passer det med kraftig rosa, herefter skal den hvile, indpakket i folie og håndklæde, i ca. 15-20 min.
Pak nye kartofler ind i stanniol eller bagepapir, så der er en passende portion pr. person, ca. 200 gram. Kartoflerne pensles med smør eller olie og let saltes. Læg en frisk estragon kvist oven på kartoflerne, som bages i med i den forvarmede ovn, 200 grader ca, 45-50 min. Du kan nedsætte tiden ved at forkoge kartoflerne. Af sommerens grøntsager er - grønne asparges - spidskål - forårsløg som du damper i få min. i varmt saltet vand, for herefter at holde dem ind under det kolde vand i en sigte et kort øje blik, så forbliver de sprøde. Friskafskårne grønne asparges dampes ikke. Stegeskyen koges op og tilsættes fløde, evt. ganske lidt tomatpure. Smag til med friskkværnet salt og peber. Denne sauce bør ikke være dominerende i smagen på grund af de friske grøntsager. Anret på varme tallerkner med kartoffelpakkerne på en varm sidetallerken. |
|
Opskriften er vist 15726 gange,
og udskrevet 355 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne