Bornholmsk sommerbuk på webergrill
Hovedingrediens : Rådyr - Sommerbuk Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Køllen pensles med olie og drysses med salt og peber.
Placeres direkte på risten eller i en stegholder på risten direkte over bradepanden med den klargjorte bouillon.
Låget lægges over, og der åbnes for lufttilførslen. Steger 1 1/2 til 2 timer, afhængigt af, hvor gennemstegt, man ønsker den. Jo længere den steger, jo mere tør bliver den. Køllen kan hvile, mens I laver sovsen. Pak den ind i sølvpapir og en Bornholms Tidende. Så er den fin og klar, når I er færdige med sovsen. Til sommerbukken skal I selvfølgelig have nyopgravede bornholmske kartofler, helst fra egen have. Noget, der giver et fint pift til kartoflerne er, at koge dem med en stilk løvstikke og selvfølgelig salt. Løvstikken er med til at fremhæve den særlige fornemmelse af ny kartoffel her tidligt på sæsonen. Er I bange for at kartoflerne koger over inde i køkkenet, mens I passer grillen uden så kom en lille sjat olie i gryden, så koger de ikke over. Tips: Tilbehør til køllen kan være efter behov. F.eks. diverse salater, walldorff salat, chips, gele osv. |
|
Opskriften er vist 55400 gange,
og udskrevet 1241 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (17 stemmer) |
|
Kommentarer tvedsmed - 2010-10-10 19:05:42 Super opskrift. Det smagte fantastisk.... anonym - 2008-07-14 07:42:53 Lyder rigtig lækker, men jeg savner en note om hvordan sovsen skal laves og hvad der sal bruges til den. Knud - 2005-01-01 01:01:01 Jeg forsøger mig med Holbæk Amts Venstreblad og ser om det går! :-) anonym - 2005-01-01 01:01:01 Har prøvet - gik rigtigt godt . Kan kun sige ti jer andre PRØV DET anonym - 2005-01-01 01:01:01 Kan man godt bruge sjællanske kartofler og gulerødder og hvad med en sommerbuk fra Fyn og Stifttidende fra Nordjylland?? Jeg tror at jeg vil prøve :o)) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne