Ryg af sommerbuk
Hovedingrediens : Rådyr - Sommerbuk Indsendt : Red : |
|
|
Kartofler sættes over i kogende vand med lidt salt.
Rygbenet saves af og ribben pudses af.
Kødet pareres af og brunes på hed pande, krydres med salt, peber, enebær og timian.
Steges færdigt i ovn ved 200 c. ca. 13 min og lad trække inden servering.
Skalotteløg hakkes og sauteres i lidt smør. Tilsæt lidt vin og lad koge op, tilsæt hønsebouillon og lad saucen småsimre. Rabarber soigneres og skæres i små stykker. Chili hakkes fint. Æblet skæres i små stykker. Balsamico og brun farin koges op i gryde. Tilsæt rabarber, æbler og chili og lad chutneyen koge/simre til fast tyk konsistens. Gulerødder skrælles og forårsløg soigneres og koges i lidt vand med salt til de er næsten møre. Saucen tilsættes lidt fløde og koges op, smages til med hakket persille, knuste peberkorn, lidt dijonsennep og citronsaft, salt og peber. Kartoflerne sigtes og svinges i en lun gryde med creme fraiche, hakket dild og lidt smør og salt/peber. Anretning: Forårsløgene snoes som lille rundkreds. Heri kommes rabarberchutney. Ovenpå kommes kødet, der skæres op i ca. 3 stykker. Omkring stilles gulerødder, kartofler lægges omkring og sidst maskeres med lidt sauce. |
|
Opskriften er vist 15325 gange,
og udskrevet 315 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Søren Møller Jensen - 2008-07-19 15:34:42 En fantastisk lækker måde at lave dyreryg på. Rabarberchutney'en er et kanon tilbehør. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne