Hyldeblomstersaft

Hyldeblomstersaft, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
portion 1 portion
Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kolde drikke

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hyldeblomstersaft, billede 4 Hyldeblomstersaft, billede 1 Hyldeblomstersaft, billede 2 Hyldeblomstersaft, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 Hyldeblomstskærme
2 spsk. Citronsyre
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
   
Opskrift:
Hyldeblomstklaser, citronsyre, citronsaft og -skal samt sukker blandes og overhældes med kogende vand. Stilles koldt og trækker 4-5 dage under låg.

Sigtes og hældes på flasker. Sæt et par flasker i køleskabet, og frys resten ned, f.eks. i rensede mælkekartoner. Så slipper du for at bruge konserveringsmidler.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hyldeblomstsaft

karakterer:
Opskriften er vist 97656 gange,
og udskrevet 2496 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17112 (4074 kcal)
KJ pr. portion 17112 (4074 kcal)
Vægt ialt 2100 gram
Vægt pr. portion 2100 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 814 KJ (194 kcal)
Protein 0.0 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 47.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-07-05 18:59:21
Er der nogen, der har erfaring med at søde den med Stevia? Jeg har en porition i gang pt med Stevia, men ved ikke om der er nok i. Ellers må jeg jo søde det bagefter, evt. ved at koge det op med rørsukker i.

  -   2009-06-18 15:25:49
det er helt klart den bedste opskrift jeg har brugt og jeg har snart brugt den i 3 år

  -   2009-06-16 15:25:35
... smager også rigtigt godt med rørsukker.

  -   2008-01-17 09:50:36
Vil bare vide om saften også kan bruges til snaps.

  -   2007-06-17 08:05:01
Det er det rene sukkervand

  -   2005-01-01 01:01:01
Ja Peter, drikken er koncentreret saft. Jeg plejer at bruge mørk farin i stedet for sukker. Smager virkelig godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Er drikken efter opskriften, koncentreret og skal den tyndes?