Nøddetærte (Tarta de nuez)
Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder Oprindelsesland : Mexico Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Knus kiksene, brug f.eks. en kagerulle.
Smelt smørret og rør det i krummerne sammen med vandet.
Klip et stykke pergament- eller bagepapir til, så det passer til en lagkageform.
Smør det godt med smør og klem kiksmassen ud på papiret.
Smelt honningen og afkøl den sammen med æggene.
Kom nøddeblandingen på kiksbunden og bag tærten i en 200 grader C. alm. ovn 15-20 minutter. Afkøl kagen. Kagen serveres med frisk frugt: ananas, melon, jordbær eller papayafrugt. |
|
Opskriften er vist 58337 gange,
og udskrevet 1719 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Rikke - 2015-09-23 18:31:47 Der er vist et par små fejl i opskriften der skal rettes? Hvornår skal æg i? anonym - 2010-05-09 18:24:39 tror der skal stå nødderne i stedet for æg anonym - 2010-02-16 19:12:45 EN lidt bedre tilpasset udgave af den "Mexicansk Nøddetærte" a'la Tortilla Flats...(den gang, da jeg var kok dér) 300 gr. HasselnøddeFLAGER 4 hele æg 2 dl. lys sirup 350 gr.brun farin 1 lille tsk. vanille sukker 50 gr. smør og en tærte bund af f.eks. mørdej smelt smørret i en gryde og tilsæt farinen, vanillesukker når det er rørt godt rundt, tilsættes sirup og nøddeflagerne. det afkøles og ægene røres i. Fyldet hældes i tærteformen, med mørdejen og bages. servers med frisk frugt og f.eks. flødeskum tilsat lidt sukker, eller creme fraiche tilsat lidt vanillesukker...Man kan også gøre det rigtgt godt fedtet ved at røre lidt MascarPone Creme med lidt Vanillesukker...mums... og velbekomme!!! Hilsen Mexikokken... anonym - 2010-02-07 13:39:42 Mexicansk Nøddetærte a'la Tortilla Flats...(den gang, da jeg var kok dér) 400 gr. HasselnøddeFLAGER 3 hele æg 1,5 dl. lys sirup 300 gr.brun farin 1 lille tsk. vanille sukker 50 gr. smør og en tærte bund af f.eks. mørdej smelt smørret i en gryde og tilsæt farinen, vanillesukker når det er rært godt rundt, tilsættes sirup og nøddeflagerne. det afkøles og ægene røres i. Fyldet hældes i tærteformen, med mørdejen og bages. servers med frisk frugt og f.eks. flødeskum tilsat lidt sukker, eller creme fraiche tilsat lidt vanillesukker...Man kan også gøre det rigtgt godt fedtet ved at røre lidt MascarPone Creme med lidt Vanillesukker...mums... og velbekomme!!! Hilsen Mexikokken... 7.C - 2009-12-01 13:01:23 Hvor putter man nødderne hen? Svar HURTIGST!!!!!!!! anonym - 2009-09-18 15:37:45 hvad skal man gøre ved æggene?? anonym - 2009-05-30 22:31:15 ja til det med nødderne og det samme gælder æggene. Kristine - 2005-01-01 01:01:01 Kagen smager rigtig godt med CremeFraice og ananas. Det er bare lidt irriterrende, at i ikke har lade nødderne indgå i fremgangsmåden, så man selv skal gætte sig til det. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne