Mexicansk flan
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker Oprindelsesland : Mexico Indsendt : |
|
|
Der skal bruges enten en bageform til flanen eller små portionsforme i metal eller porcelæn, evt. kaffekopper.
Smelt sukkeret. Fordel det i formen eller i kopperne, også op ad siderne, når det er gyldent. Pas på: varmt sukker er meget brændende. Bring fløden i kog med sukker og kanel. Lad det simre ca. 10 minutter. Hæld det gennem en fintmasket si og afkøl det. Pisk hele æg og æggeblommer sammen (men pisk ikke for meget, flanen skal ikke hæve). Pisk æggemassen i mælken og fordel det i de fire separate forme eller i en større form. Tænd ovnen på 170 grader C. Lad flanen stivne i vandbad i ovnen. Vandet skal stå halvt op ad formene. Vandet må ikke koge, så varmen skrues ned til 150 grader C. Dæk formen(e) med folie og lad dem stå i vandbadet 1-1½ time. Lad flanen afkøle og vend den (dem) ud på en stor eller fire små tallerkener. Sørg for at al karamellen i formen(e) kommer med. Der kan evt. serveres med karamelsovs til. |
|
Opskriften er vist 33189 gange,
og udskrevet 518 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (66 stemmer) |
|
Kommentarer A&M - 2010-03-30 17:38:06 Hvad er det helt præcis? :) Michelle - 2008-04-07 21:33:59 Jeg elsker den. Det er den bedste Dessert fra Mexico jeg har smagt. Vi brugte den da vi skulle lave restauranter i emne ugen. Den blev en vildt populær, og jeg fik 12 for den. TAK TAK TAK Linda - 2008-02-11 16:52:11 jeg ved ikke noget om den endnu men jeg tror at den er god. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne