Marengs med ingefær

Marengs med ingefær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - IS ( Mælk / Fløde )

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Marengs:
2 Æggehvider, pasteuriseret
0.5 tsk.alm. eddike
175 g.sukker
50 g.usaltede peanuts/hasselnødder/valnødder/usaltede cashewnødder
50 g.god mørk chokolade
 
 Ingefær is
200 g.syltede ingefær i lage
3 spsk.ingefærlage
1 l.god vaniljeis
 
Opskrift:
Pisk æggehviderne stive med eddiken. kom halvdelen af sukkeret i, og pisk i en til to min. Kom resten af sukkeret i, og pisk igen i et halv min. hak nødderne groft og vend dem i. Kom bagepapir på en plade, og tegn evt. bundens størrelse op. Smør marengs massen ud med en ske i et lidt tykt lag. du kan lave kanter med skeen, så der kommer lidt facon på, små sjove uregelmæssige er flot.

Bag dem på næst nederste rille i en 125 grader C varm ovn i ca. en time. de små skal bage lidt kortere, i 45 til 50 min. Lad dem blive helt kolde. Smelt 2/3 af chokoladen og træk tynde striber hen over bunden(e).

Hak ingefæren fint. lad isen tø lidt op, og rør den blød med ingefær lage og ingefær. Frys den evt. igen, til den skal spises. Fordel isen på bunden. og smelt resten af chokoladen, og pynt med et par striber, og evt. lidt frisk frugt evt. jordbær.

Tips:

Jeg bagte bundene som små portions reder, men man kan også lave en stor bund. foretrækker du de små reder, skal du lave marengs massen 11/2 gang større.

Desserten kan anrettes og fryses ned, så skal den bare op af fryseren, 15 min før den skal spises.





karakterer:
Opskriften er vist 8140 gange,
og udskrevet 115 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu