Amo fastelavnsboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Fastelavn Indsendt af : Fru Hansen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Mælken lunes og hældes i en skål. Gæren opløses i den lunkne mælk - derefter tilsættes de øvrige ingredienser og det hele æltes til en ensartet dej som sættes til hævning på et lunt sted, tildækket, til dobbelt størrelse 1-1½ time. Dejen deles i tre lige store dele, som formes til kugler og hviler et par min. Hver kugle rulles til en dejpølse i ca. 24 cm længde. Dejpølsen deles i 6 stykker, som formes til boller og anbringes på 2 smurte plader. I halvdelen af bollerne trykkes en fordybning i midten med tommelfingeren (så har man 2 "slags")heri fyldes en tsk. kogt kagecreme eller en tsk. hindbær-, abrikos- eller anden marmelade. Bollerne pensles med æg og sættes til hævning (tildækket) til dobbelt størrelse på et lunt sted ½-1 time. Bages på midterste rille ved 200 grader alm. ovn i ca. 12-15 min. Mens bollerne stadig er lune påføres glasur. Bollerne kan evt. drysses med groft sukker før bagningen. Tips: 821 |
|
Opskriften er vist 140664 gange,
og udskrevet 3733 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (48 stemmer) |
|
Kommentarer pia - 2011-03-05 15:43:21 smørret skal nok smuldres med melet, inden det kommes i, så går det helt af sig selv Lillemor - 2011-02-24 21:16:14 Det er nogle voller nice fastelavnsboller. Hva sker der for smøren, den skal ikke blødgøres, nederen! Cremen fosser ud, pas på du ikke gennemsyrer bollen for meget. Det er blændende himmerigsmundfulde. Over and out. mette13 - 2011-02-17 14:35:48 de er vildt gode men man kan også bruge syltetøj istedet for creme Rosa - 2009-10-25 12:28:54 De smager himmelsk! Mums hvor lækkert :D funny - 2009-03-23 20:51:13 virkelig lækre :) prøv at lave dem med chokoladefyld det er mums :) Anni, Wien - 2008-01-21 10:00:31 Kommer der rosiner og sukat i al dejen, eller kun i den halvdel, hvor der ikke er creme eller syltetøj i? Søde" - 2007-10-07 18:39:21 De er lækre!. freja - 2005-01-01 01:01:01 nam nam de er da mega gode de smager som det bedste mad solva - 2005-01-01 01:01:01 Dette er samme opskrift som jeg har brugt i 20 år, men jeg deler dejen i fire, og ruller hver del ud med kagerulle til en plade på ca.40x8cm og skærer den til 6 firkanter som jeg så lægger kagecreme på og pakker den ind til en bolle med sammenføjningen nedad. Per - 2005-01-01 01:01:01 Når du skal lave hul i midten til creme og syltetøj, så pres ikke kun tommelfingeren ned i midten, men prøv at pres dejen udaf, ellers hæver bollen bare op og creme og syltetøj flyder ud over bollen. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Fantastisk gode, virkelig umagen værd |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne