Tærte med rødvinspocherede figner
Hovedingrediens : Frugt - Figner Indsendt : Red : |
|
|
Til tærtebunden hakkes det kolde smør i mel og sukker og smuldres ind med fingrene til en grynet masse.
Dejen samles med det letpiskede æg. Lad den hvile køligt mindst 30 min. inden den rulles ud og lægges i en tærteform.
Prikkes med en gaffel og forbages ved 200 grader til den er let gylden ca. 20 min.
I en pande eller bred kasserolle smeltes smør, sukker og honning i mælken. Lad det stå over svagt blus indtil det er gylden karamel. Valnødderne blandes i, og den varme karamel fordeles i den forbagte tærtebund. Til fyldet prikkes fignerne godt med en gaffel. Vinen bringes i kog tilsat kryddernelliker og smages til med sukker samt revet skal og saft fra den halve appelsin. Lad fignerne skæres i skiver og anrettes i tærtebunden. Rørt vaniljeis kan serveres til. |
|
Opskriften er vist 11468 gange,
og udskrevet 254 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Mikkel - 2012-09-09 18:20:27 2.5 figne pr kuvert lyder godt nok voldsomt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne