Noisetter af lam med courgetter

Noisetter af lam med courgetter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.lammefilet
 smør og vindruekerneolie til stegning
3 dl.lammefond
 friske krydderurter efter smag til saucen herunder gerne korianderblade
1 l.piskefløde
2 courgetter
4 storekartofler
 Muskatnød, friskrevet
5 bladebasilikum
3 æggeblommer
1 dl.hvidvin
 frisk kørvel til pynt
 
Opskrift:
Lammefonden, der skal bruges til saucen, koges ned til det halve.

Courgetter og kartofler skæres i skiver.

Fløden smages til med revet muskatnød, salt og peber. Bringes i kog i en kasserolle og tilsættes basilikumblade. I denne fløde koges først courgetter, derefter kartofler møre og tages op.

Æggeblommer piskes med hvidvin i en skål over vandbad. Fløden, grøntsagerne har kogt i, piskes gradvist heri, indtil man har en let jævnet ”sabayon”.

Kort inden serveringen anrettes courgetter og kartofler som blomster midt på tallerkner, der kan tåle at komme under en grill.

Kødet udskæres i små bøffer, der rosasteges på panden i lidt smør og olie, de skal have 1-2 min på hver side, afhængig af tykkelsen. Holdes varme

Sabayon’en hældes over grøntsagerne på tallerkenerne, der sættes under grillen til overfladen er let gylden. Noisetterne arengeres oven på grøntsagerne (et par stykker til hver).

Den nedkogte fond varmes igennem, tilsættes frisk kørvel og serveres straks





karakterer:
Opskriften er vist 10011 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.1    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-10 11:41:10
noisetter udskæres af mørbraden og ikke af filet