Kogt lam i krydderurtesovs
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl kødet hurtigt under rindende vand og læg det i en gryde.
Hæld så meget vand på, at det dækker og tilsæt 2 tsk. salt pr. l. vand.
Lad det koge op og skum det omhyggeligt. Skyl og rens grøntsagerne og kom dem i gryden. Lad det koge over svag varme til kødet er mørt, ca. ¾-1 time. Smelt fedtstoffet til sovsen i en kasserolle og spæd med kogevandet fra kødet. Lad sovsen koge 3-5 min. Tilsæt citronsaft og citronskal samt krydderurterne. Smag til med salt og peber Bland æggeblomme og fløde. Tag sovsen fra varmen og rør blandingen i. Sovsen må ikke koge mere nu. Skær kødet ud og server det med sovsen. Serveres med kartofler og dampede grøntsager. |
|
Opskriften er vist 17021 gange,
og udskrevet 268 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer åse - 2011-12-18 11:04:37 det smager godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne